Vés al contingut

Procediment de contractació de trek o viatge

Quan contacteu amb nosaltres us passem la informació de l’itinerari o itineraris què ens heu sol·licitat.
Si ja us va bé tal com està, doncs ho tirem endavant.
Si voleu alguna variació, doncs ho construïm plegats fins que trobeu l’itinerari i la forma de viatjar que voleu.
Si sou un grup, els mails poden ser amb un de vosaltres o amb tot el grup conjuntament, cap problema.

Un cop tingueu clar el què voleu fer i que ho feu amb nosaltres, ens caldran uns sèrie de documents i informació.

Passaport

El primer que necessitarem és una còpia del vostre passaport. No cal que sigui un escàner, pot ser una foto, però això sí, que la foto del passaport es vegi bé, ja que normalment utilitzem aquesta fotografia per als permisos de trek i les entrades als Parcs Nacionals. Si no es veiés bé necessitarem una foto carnet a part, però normalment no cal.

Sembla una tonteria, però assegureu-vos que és el passaport que utilitzareu per viatjar. Recordeu que la data d’expiració no ha de ser abans de sis mesos des de la vostra entrada al Nepal.

Mireu la informació que teniu al web sobre el tràmit d’entrada https://planhimalaya.cat/category/informacio-practica-de-viatge/

Habitacions d'hotel

Si en el vostre viatge s’inclou allotjament a Kathmandu, Pokhara, etc. necessitarem saber el tipus d’habitacions que voleu i la vostra distribució. És a dir, qui dorm en habitació doble o individual i si les dobles són “twins” (dos llits) o KS (un sol llit de matrimoni).

Alguns allotjaments disposen d’habitació triple o poden incloure un llit supletori. Si estàs realment interessat en aquesta opció, consulta’ns.

Full d'informació personal

Us farem arribar un formulari pdf en el ens haureu de posar les vostres dades per al viatge:

 • La informació de contacte, bàsicament el correu electrònic i també el whatsapp si en tens, ja que va molt bé per contactar durant el viatge. L’adreça postal i el NIF no calen si no necessites la factura com a comprovant.
 • D’altra banda, demanem el contacte amb algun familiar, amic o aquella persona amb la qual vols que contactem en el cas (més que improbable) que passi alguna cosa durant el viatge. Naturalment no pot ser ningú del grup  que viatja amb tu.
 • Per a la gran majoria de grans treks, sol·licitem una assegurança que inclogui rescat en helicòpter en cas d’accident en muntanya durant el trek. Expliquem després més detalls sobre aquest tema.
 • Si no fas trek però tens una assegurança de viatge, també ens la pots consignar, ja que en cas necessari ens facilita la feina i podem anar més ràpid en els tràmits.
 • I, finalment, necessitarem saber si tens algun problema mèdic o d’al·lèrgia, així com si hi ha algun aliment que no puguis prendre perquè no t’agrada o perquè tens alguna restricció alimentària per qualsevol motiu (tot i que en general sou vosaltres mateixos qui trieu el que voleu menjar).

Reserva en ferm

Una vegada que el programa sigui correcte (no us preocupeu, sempre hi ha temps per canviar coses) us farem la factura corresponent amb la quantitat determinada del primer pagament avançat i les dades del Banc a Nepal per fer la transferència bancària. Normalment es paga un 40% a l’avança per transferència i la resta en metàl·lic un cop arribeu a Kathmandu, però som força flexibles.

Un cop rebut el transfer, el viatge es considera contractat. Però no us preocupeu, en realitat ja el posem en marxa un cop ens doneu l’OK.

Llegiu-vos les condicions de contractació i política de cancel·lació al nostre web planhimalaya.cat/condicions-de-contractacio/

Assegurança de rescat en muntanya per a treks a l'himàlaia

Si veniu a fer trek al Nepal, Tibet, Sikkim o Bhutan amb nosaltres, us demanem que tingueu una assegurança que inclogui el rescat en helicòpter fins a una altitud de 5500m, la qual cobreix la gran majoria de treks. Hi ha algun trek menor per als quals no demanem aquesta cobertura.

Per què ho demanem?

En general fer trek a l’Himàlaia no té perquè comportar més risc que fer a alta muntanya a casa vostra y els nostres guies de muntanya vetllaran per a la vostra seguretat. Tanmateix el risc zero no existeix i una mala torçada de turmell ja pot complicar seriosament que pugueu continuar. Normalment estareu força lluny de qualsevol ruta transitada per vehicles, fet que implica que si es presenta un problema greu pugui ser necessària l’evacuació per mitjà d’helicòpter. Els helicòpters no sortiran sense haver comprovat el cobrament del rescat, ja sigui per mitjà de l’assegurança o pel pagament previ, cosa difícil. Un rescat en helicòpter pot arribar a costar 9.000€.

Tens dues opcions bàsiques: Una assegurança de viatge amb extensió de senderisme o les targetes de les Federacions de Muntanya.

Assegurances de viatge

Si contractes una assegurança mèdica de viatge, hi ha la possibilitat d’incloure un suplement que inclogui trek i rescat d’accident de muntanya en helicòpter a l’Himàlaia per a una altura d’uns 5500 metres.

Sense que això impliqui publicitat de cap mena, et facilitem aquest web: www.segurosescriba.com/ca/assegurances-de-viatge-rescat-trekking-senderisme-esports-per-dies Veuràs que és molt clar i fàcil d’utilitzar i s’han pres la molèstia de pensar específicament per aquest tipus de client. Podràs veure el preu reflectit abans de fer-ne la contractació en cas que t’interessi. Però altres agents d’assegurances de viatges et poden oferir un servei similar. Una assegurança de viatge per a uns 25 dies que inclogui amb atenció mèdica de viatge i cobertura en accident i rescat en muntanya fins a 5500m pot costar entre 130€ i 170€ depenent si inclou cancel·lació de viatge o no.

Targetes de les Federacions de Muntanya

Si practiques alpinisme de manera habitual i tens l’assegurança de qualsevol Federació de Muntanya, aquestes normalment tenen una de les modalitats que cobreix senderisme arreu del món amb rescat amb helicòpter fins a altituds d’uns 6000m. Consulta la teva Federació i en la majoria de casos, podràs passar-te a la modalitat “món” en qualsevol moment de l’any.

L’avantatge és que cobreix tot l’any, però si la demanes només per a aquest viatge específic i no la necessitaràs en la teva activitat diària, pensa que no inclou atenció mèdica general de viatge.

Generalment a Espanya la tramitació de les targetes federatives depenen de les federacions autonòmiques. Pots consultar la informació de la FEDME aquí: http://www.fedme.es/tarjetafederativa/

Informació i consells de viatge

És important que doneu un cop d’ull a la informació, notes i consells de viatge que em fet especialment per a vosaltres. Bona part de la resposta a moltes de les preguntes que ara tens al cap, com visat, diners, material, roba, etc. les trobaràs allà.

L’hem posada online perquè així la pots llegir al metro, al parc, en un cafè o al cim d’una muntanya (si tens cobertura, es clar!). https://planhimalaya.cat/category/informacio-practica-de-viatge/
Si la prefereixes en paper, demana’ns-la i et farem arribar el pdf.

Poc abans de marxar

Quan ja quedi poc per el teu viatge et farem arribar:

 • La factura -a títol informatiu- del que queda per pagar en metàl·lic a Kathmandu, i així ja ho tindreu present.
 • Les nostres dades de contacte en diferents formats:
  • Un pdf on trobaràs les dades de contacte amb una còpia de les nostres targetes de visita que pots retallar i també, molt més fàcil, els codis QR que pots escanejar directament de la pantalla per tenir les dades de contacte al teu mòbil.
  • Arxius vcard per a Google i IOS si els vols importar.
 • També et passem una sèrie de geo-localitzacions de Google maps, per si t’interessa tenir-ne alguna (com que no podem estar a tot arreu tots els anys, si veus que hi ha un error o algun lloc ja no existeix t’agrairé que m’ho diguis. De la mateixa manera, si vas a qualsevol lloc que t’agradi especialment també el podem incloure en la llista i així anem completant-la i millorant-la entre tots).

I com ja sabeu, no deixeu de preguntar-nos tots aquells dubtes que tingueu o de sol·licitar-nos qualsevol informació que necessiteu. Som aquí per això.

Gràcies