Nepal

Cims altíssims permanentment blancs; temples grans, mitjans, petits i diminuts; carreteres impossibles; petits pobles i granges enfilats arreu per les muntanyes; oracions escampades pel vent, boscos frondosos fins als quatre mil metres d’altitud; estels volant a la recerca dels cels … o entortolligats entre els cables; monjos tibetans de granat i safrà; rius d’aigua color llet; … però sobretot, somriures i mirades entre franques i tímides.

En la imaginació de molta gent, Nepal està situat a gran alçada enmig de les muntanyes més altes del món, i això és en part veritat, però Nepal és un país subtropical, amb un sud força pla amb grans extensions de bosc, selva i conreus, i un nord que tanquen les muntanyes de l’Himàlaia. Un país que puja des dels 70 metres d’altitud al sud fins als 8.848 metres de l’Everest al nord en tan sols uns 180 quilòmetres d’amplada. I entre mig, la gran part del territori, zones rurals de muntanyes mitjanes abruptes i valls profundes, amb una sèrie infinita de petits pobles, granges i conreus en terrassa disseminats aquí i allà.

Amb Kathmandu i Pokhara com a punts de referència, la major part de viatges se centren en el triangle que formen aquestes dues ciutats i el Parc Nacional de Chitwan, més les zones de trek, especialment les de l’Annapurna i les del Khumbu (Everest), deixant els extrems oriental i occidental fora de l’abast de la majoria de viatgers. I és que moure’s per Nepal no és tan fàcil i implica temps, amb una xarxa de carreteres precària en un dels països econòmicament pobres, però molt ric en paisatges, patrimoni, experiències i gent amable.

Quatre Coses Sobre Nepal

Hem creat aquesta petita guia que hem anomenat “Quatre coses sobre Nepal”.  En ella trobareu informació i consells.

No està escrita amb voluntat de ser una guia de Nepal, però si que engloba tota aquella informació que ens sembla útil per a vosaltres, ja sigui que viatgeu dins d’un programa complet i guiat com si viatgeu més pel vostre compte i només feu amb nosaltres un trek, alguna opció o extensió o algun servei específic.

Esperem que us sigui ben útil. Està pensada perquè la llegiu a casa abans de marxar cap a Nepal.

Pots consultar “Quatre coses sobre Nepal” on-line i així aprofitar estones lliures per llegir-lo al mòbil o la tablet mentre vas en metro, en un cafè o des del cim de la Pica d’Estats.

TANT LA VERSIÓ RESUMIDA COM LA VERSIÓ pdf ESTAN PROTEGIDES AMB MOT DE PAS PER ALS NOSTRES CLIENTS, DEMANA’NS-EL.

Mirem d’anar-la renovant de manera que la informació continguda estigui el més actualitzada possible. No dubteu en contactar amb nosaltres si creieu que hi ha algun detall que no és correcte o ha canviat.