Vés al contingut

Bandipur

- Entre Kathmandu i Pokhara -

Nepal - Lloc

Bandipur era una antiga important ciutat comercial on els mercaders que feien la ruta entre Tibet i l’Índia negociaven els seus productes, però que amb l’obertura de la carretera va perdre la seva importància, molts dels seus habitants van emigrar cap a Kathmandu i la vila va caure en l’abandó. Anys més tard, molts d’ells van anar retornant i rehabilitant les antigues cases comercials amb molt encert i bon criteri de cara al turisme sostenible de la Bandipur d’avui.

Està situada en un pas de muntanya que separa dues valls i en dies clars compta amb molt bones vistes sobre l’Himàlaia al nord, sobretot a primeríssima hora del matí, El centre de la vila és un carrer ample on no es permesa la circulació, pel que és un lloc perfecte per relaxar-se. Les antigues cases comercials reformades són ara cafès, restaurants i petits hotels, amb terrasses molt agradables al carrer o a la part del darrere de les cases. Té un turisme tranquil, mai de grans grups, i respira molta vida local, amb els seus habitants dedicats als seus negocis o a treballar al camp. És una població per passejar al vostre aire, sobretot sortint del seu carrer principal i explorant una mica aquí i allà (tampoc hi ha tants carrers!).

 

No cal seguir-ne cap, però hi ha diferents rutes més o menys establertes. Hi ha un sender de natura conegut com el de Rani Ban que durant uns 30 minuts discorre per un bosc de pins. També es pot pujar al fort de Purano Kot, conegut ara com Thani Mai, que es troba a la part alta d’una elevació propera a uns 20 minuts de camí costerut on hi ha dos petits temples. Des d’aquí les vistes són molt àmplies, dominant Bandipur i els cims de l’Himàlaia, i és un lloc bonic per a la posta de sol. També hi ha algunes granges de cucs de seda per la zona que es poden visitar.

 

Un recorregut més llarg ens pot portar cap al poblet magar de Ramkot, en una ruta circular molt interessant per la realitat rural de Nepal. Mireu la descripció d’aquest itinerari