Trek del Kanchendzonga

- cap al massís "d'els cinc tresors de neu" -

Sikkim - Trek

Un trek de durada mitjana que us durà ben a prop del gran massís del Kanchendzonga, la tercera muntanya més alta del món amb els seus 8586 metres d’altitud. Caminareu entre una natura força inalterada, entre boscos espessos, pastures, prats alpins, rius i llacs transparents i morrenes de geleres, vigilats ben aviat pels blancs cims de l’Himàlaia.

Durada mínima recomanada de 13 dies / 12 nits a destí

Trek de 9 dies

Duresa mitjana, sense dificultat tècnica

Altitud màxima 4985m

Nit a altitud més elevada a 4300m

Guia de muntanya local en anglès

Allotjament i menjars en tenda durant el trek

Allotjament en hotel a Calcuta i Yuksom

Trasllats en vehicle privat i vols domèstics

A Sikkim és més anomenat com Kanchendzonga, mentre que al Nepal l’anomenen Kanchenjunga, “els cinc tresors de neu”. És la tercera muntanya més alta del món i forma un gran massís amb diferents cims principals i secundaris, sempre ben blanc amb geleres que es despengen arreu per tots els seus vessants, just a la frontera amb el Nepal.

El Trek del Kanchendzonga transita en direcció nord des de Yuksom, en el que es considera el cor de l’antic Sikkim, on hi té les seves arrels. És un trek de durada mitjana envoltat d’una natura espectacular i pràcticament inalterada, des dels boscos densos de les primeres etapes per arribar ben aviat a les zones alpines que aquí se situen per sobre dels 4000 metres d’altitud, acabant rodejats de geleres al pas de Goecha-La, des d’on la visió del Kanchendzonga és impressionant. Petits assentaments temporals i llogarrets ens aniran donant la benvinguda mentre avancem per una zona de clara influència budista, com de fet ho és tot Sikkim, amb alguns petits monestirs i temples isolats. Tot Sikkim és reconegut per la seva gran riquesa en flora, així que, especialment durant la primavera, és un bon festival per a aquells que us agradin les plantes i les flors.

Aquí no hi ha pràcticament lodges per acollir els excursionistes, així que aquest trek es realitza en acampada en la seva totalitat, tot i que hi pot haver alguna cabana, o algun petit bhati que ens pugui donar aixopluc en algun moment.

 

Com que el trek pròpiament dit dura només 9 dies (sempre en podeu afegir algun més si voleu), és una bona oportunitat per aprofitar i viatjar uns dies per Sikkim, potser arribant-vos cap a Gangtok, la capital de l’estat, Pelling, Namchi, els camps de te de Temi, o encara més, fins a la vall de Yumthang al nord.

 

Situat, juntament amb Darjeeling, en aquesta petita falca entre Nepal, Tibet i Bhutan, Sikkim va ser l’últim estat a formar part de la confederació índia i segueix mantenint una forta personalitat. Se’l considera part del que es coneix com “Gran Tibet”, és a dir, aquells territoris que comparteixen la mateixa cultura tibetana, sent el budisme la seva principal religió. El grup de població més antic són els Lepchas, seguits dels tibetans Bhutias, però a partir del segle XIX van haver moviments migratoris procedents del Nepal, convertint-se en el grup de població majoritari i sent el nepalès la llengua principal i oficial de Sikkim.

 

Les poblacions es troben a certa altura, moltes vegades en passos entre dues valls, lluny dels rius cabalosos i imprevisibles, de manera que totes elles compten amb impressionants vistes. Carreteres tortuoses però en bon estat s’obren camí per aquestes valls i muntanyes, on de vegades cal baixar al fons de la vall per creuar a l’altra banda del riu i ascendir novament fins a trobar aquest destí que vèiem tan a prop des del nostre punt de partida. I és que com ja heu endevinat, l’orografia de Sikkim i Darjeeling és complicada, marcada per dos grans rius, el Teesta i el Rangit, sent aquest últim també el que marca la frontera amb Bengala Occidental abans d’unir-se al Teesta a Rongpu.

dia 1

 

Arribada a Calcuta

dia 2

 

Vol a Bagdogra. Carretera a Yuksom (1780m) 155km ~6h

dia 3

1

Trek a Sachen/Prekchu Bridge (2440m) ~5h

dia 4

2

Trek a Phedang (3485m) ~5h

dia 5

3

Trek a Dzongri (4030m) ~3h

dia 6

4

Dia d’aclimatació. Laxmi Pokhari i retorn a Dzongri

dia 7

5

Trek a Thangshing (3930m) ~4h/5h

dia 8

6

Trek a Lamuney/Samiti Lake (4300m) ~3h/4h

dia 9

7

Trek al Goecha-La (4985m). Retorn a Thangshing (3930m) ~7h/9h

dia 10

8

Trek a Tshoka (3800m) ~6h/7h

dia 11

9

Trek a Yuksom (1780m) ~5h/6h

dia 12

 

Carretera a Bagdogra 155km ~6h. Vol a Calcuta

dia 13

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU
·       Els transfers del/a l’aeroport de Calcuta en vehicle privat

·       Assistència de guia en anglès a l’arribada a Calcuta

·       Els trasllats per carretera de Bagdogra a Yuksom i tornada en vehicle privat

·       Vol Calcuta – Bagdogra/Siliguri

·       Vol Bagdogra/Siliguri –  Calcuta (de tarda)

·       Inner Line Permit a Sikkim

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Calcuta

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Yuksom

·       Acampada en tenda i tres àpats diaris durant el trek d’acord amb el pla detallat

·       Guia de muntanya local de parla anglesa durant tot el trek

·       Servei de transport del material durant el trek

·       Sacs de dormir (si voleu)

·       Entrada al Parc Nacional

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       Vol internacional del punt d’origen a/des de Calcuta

·       Visat d’entrada a l’Índia

·       Dinars i sopars si no s’indiquen

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal

·       Durant els treks dutxes d’aigua calenta, càrregues de bateries i altres despeses de caire personal

·       Assegurança mèdica i de viatge. A la majoria de treks s’exigeix tenir assegurança de rescat en muntanya que sigui vàlida per a Nepal fins a 5500 metres com a mínim i que inclogui rescat en helicòpter

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens

·       Cap despesa addicional a causa de cancel·lacions de vols, condicions meteorològiques, tancament de carreteres, etc.

A causa de ser zona de frontera, Sikkim és un estat d’especial vigilància i hi ha algunes parts del seu territori que no poden ser visitades per estrangers. Hi ha altres zones sensibles, incloses en aquest recorregut, on per ser visitades es requereix ser un grup de dues persones mínim, viatjar a través d’una agència oficial amb guia, com és el vostre cas, i disposar d’un permís especial que ens encarreguem de tramitar. Això sí, no oblideu mai portar el passaport sempre a sobre, ja que pot ser requerit en qualsevol moment.

El Trek del Kanchendzonga està dins d’una zona restringida i només es pot fer amb un grup mínim de dues persones amb guia.

 

Recentment es va obrir l’aeroport de Pakyong, relativament prop de la capital de Sikkim, Gangtok, Tanmateix però, el seu funcionament és encara molt irregular i no està massa freqüentat, pel que és una opció poc fiable d’entrada. En el moment de preparar el teu viatge, comprovarem les opcions reals i avaluarem la possibilitat de volar a Pakyong o mantenir l’opció de Bagdogra tal i com està en el programa.

 

És possible arribar a Delhi en comptes de Calcuta, des d’on també hi ha vols a Bagdogra, encara que l’opció de Calcuta sempre serà més convenient per al viatge a Sikkim i Darjeeling.

 

VOLS PERSONALITZAR AQUEST ITINERARI?

Aquest programa està dissenyat amb el nombre de jornades que considerem mínimes per fer el viatge de manera confortable i segura, però sempre és una bona idea afegir algun dia si us encaixa a nivell de calendari i pressupost.

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al vostre gust, necessitats i preferències.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.