Trek del Green Lake

- als peus del vessant est del Kanchendzonga -

Sikkim - Trek

El trek del Green Lake és un trek feréstec i solitari per un entorn majestuós i inalterat que ens porta, per la vall del Zemu primer i per la seva gelera en el darrer tram, fins ben a prop del vesant nord-est del Kanchendzonga, com se la coneix aquí, la tercera muntanya més alta del món amb 8586 metres d’alçada. Un trek d’acampada per a tots aquells que volen recuperar l’esperit d’aventura.

Durada total mínima recomanada de 17 dies / 16 nits

Trek de 10 dies

Duresa mitjana, sense dificultat tècnica

Altitud màxima >5000m

Nit a altitud més elevada a 4940m

Guia de muntanya local en anglès

Allotjament i menjars en tendes durant el trek

Allotjament en hotel a Calcuta, Gangtok i Lachen

Trasllats en vehicle privat i vols interiors

Millor temporada a la primavera o la tardor

El trek del Green Lake, molt menys conegut que el del Goecha-la, també ens porta als peus del Kanchendzonga (Kanchenjunga) però per la seva vessant nord-est. És un trek poc recorregut que transita per uns espais espectaculars, solitaris. Començant entre boscos de rododendres, anirem progressant seguint la vall del Zemu Chu, per endinsar-nos finalment per la gelera del mateix nom envoltats dels cims de l’Himàlaia. Com tot Sikkim, caminem per una zona molt rica en espècies vegetals i animals, entre els qui destaquen els bàrals i el lleopard de les neus, del qui potser tenim sort de veure, com a molt, alguna petjada.

Malgrat que el considerem com un trek de duresa mitjana per la seva durada, pot ser un trek exigent per les condicions del terreny, lluny de camins ben traçats i concorreguts, i per l’habitual presència de boires i petits ruixats de tarda que poden ser fàcilment de neu a les etapes a més altitud. Cal tenir en compte a més que és un trek d’acampada, sense confortables lodges a cada etapa. Més que en altres llocs, les condicions meteorològiques marcaran molt el vostre dia a dia, fent que cada trek sigui diferent. Aquí la natura se’ns presenta encara ben salvatge.

 

Des de paisatges alpins plens de flors i prats entre muntanyes feréstegues, a densos boscos subtropicals. Tot això embolicat en un intens verd i on les boires matinals creen decorats espectaculars entre els seus més de 200 monestirs budistes d’estil tibetà. Això és Sikkim, el primer estat orgànic del món.

Situat, juntament amb Darjeeling, en aquesta petita falca entre Nepal, Tibet i Bhutan, Sikkim va ser l’últim estat a formar part de la confederació índia i segueix mantenint una forta personalitat. Se’l considera part del que es coneix com “Gran Tibet”, és a dir, aquells territoris que comparteixen la mateixa cultura tibetana, sent el budisme la seva principal religió. El grup de població més antic són els Lepchas, seguits dels tibetans Bhutias, però a partir del segle XIX van haver moviments migratoris procedents del Nepal, convertint-se en el grup de població majoritari i sent el nepalès la llengua principal i oficial de Sikkim.

 

Les poblacions es troben a certa altura, moltes vegades en passos entre dues valls, lluny dels rius cabalosos i imprevisibles, de manera que totes elles compten amb impressionants vistes. Carreteres tortuoses però en bon estat s’obren camí per aquestes valls i muntanyes, on de vegades cal baixar al fons de la vall per creuar a l’altra banda del riu i ascendir novament fins a trobar aquest destí que vèiem tan a prop des del nostre punt de partida. I és que com ja heu endevinat, l’orografia de Sikkim i Darjeeling és complicada, marcada per dos grans rius, el Teesta i el Rangit, sent aquest últim també el que marca la frontera amb Bengala Occidental abans d’unir-se al Teesta a Rongpu.

dia 1

 

Arribada a Calcuta

dia 2

 

Vol a Bagdogra. Carretera a Gangtok. 125km ~4.30h

dia 3

 

Carretera a Lachen (2735m) 120km ~5h

dia 4

1

Carretera a Zema 9km ~20′. Trek a Talem (3240m) ~4h/5h

dia 5

2

Trek a Jakthang (3300m) ~3h/4h

dia 6

3

Trek a Yabuk (3950m) ~4h/5h

dia 7

4

Dia d’aclimatació a Yabuk

dia 8

5

Trek a Rest Camp (4700m) ~3h/4h

dia 9

6

Trek a Green Lake (4940m) ~4h/5h

dia 10

7

Excursió cap al Tent Peak ~1h/2h i retorn a Rest Camp ~4h/5h

dia 11

8

Trek a Jakthang ~6h/7h

dia 12

9

Trek a Talem ~3h/4h

dia 13

10

Trek a Zema ~3h/4h. Carretera a Lachen 9km ~20′

dia 14

 

Carretera a Gangtok 120km ~5h

dia 15

 

Gangtok

dia 16

 

Carretera a Bagdogra. 72km ~4h. Vol a Calcuta

dia 17

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU
·       Els transfers del/a l’aeroport de Calcuta en vehicle privat

·       Assistència de guia en anglès a l’arribada a Calcuta

·       Els trasllats per carretera en vehicle privat

·       Vol Calcuta – Bagdogra/Siliguri

·       Vol Bagdogra/Siliguri –  Calcuta (de tarda)

·       Inner Line Permit a Sikkim

·       Tots els permisos necessaris

·       Entrada al Parc Nacional

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Calcuta

·       3 nits d’allotjament amb esmorzar a Gangtok

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Lachen

·       Acampada en tenda doble i tres àpats diaris durant el trek d’acord amb el pla detallat

·       Guia de muntanya local de parla anglesa durant tot el trek

·       Servei de transport del material durant el trek

·       Sacs de dormir (si voleu)

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       Vol internacional del punt d’origen a/des de Calcuta

·       Visat d’entrada a l’Índia

·       Menjars i sopars si no s’indiquen

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal

·       Assegurança mèdica i de viatge

·       És obligatori disposar d’una assegurança que inclogui trek a l’Índia que inclogui també rescat en helicòpter

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens

·       Cap despesa addicional a causa de cancel·lacions de vols, condicions meteorològiques, tancament de carreteres, etc.

A causa de ser zona de frontera, Sikkim és un estat d’especial vigilància i hi ha algunes parts del seu territori que no poden ser visitades per estrangers. Hi ha altres zones sensibles, incloses en aquest recorregut, on per ser visitades es requereix ser un grup de dues persones mínim, viatjar a través d’una agència oficial amb guia, com és el vostre cas, i disposar d’un permís especial que ens encarreguem de tramitar. Això sí, no oblideu mai portar el passaport sempre a sobre, ja que pot ser requerit en qualsevol moment.

El Trek del Green Lake està dins d’una zona restringida i només es pot fer amb un grup mínim de dues persones amb guia.

Està estrictament prohibit l’ús de telèfon satèl·lit ni drons.

 

Recentment es va obrir l’aeroport de Pakyong, relativament prop de la capital de Sikkim, Gangtok, Tanmateix però, el seu funcionament és encara molt irregular i no està massa freqüentat, pel que és una opció poc fiable d’entrada. En el moment de preparar el teu viatge, comprovarem les opcions reals i avaluarem la possibilitat de volar a Pakyong o mantenir l’opció de Bagdogra tal i com està en el programa.

 

És possible arribar a Delhi en comptes de Calcuta, des d’on també hi ha vols a Bagdogra, encara que l’opció de Calcuta sempre serà més convenient per al viatge a Sikkim i Darjeeling.

 

VOLS PERSONALITZAR AQUEST ITINERARI?

Aquest programa està dissenyat amb el nombre de jornades que considerem mínimes per fer el viatge de manera confortable i segura, però sempre és una bona idea afegir algun dia si us encaixa a nivell de calendari i pressupost.

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al vostre gust, necessitats i preferències.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.