Senderisme de Naudanda a Sarangkot

- des de Pokhara -

Nepal - Activitat d'un dia - Senderisme

Un petit i fàcil itinerari al nord de Pokhara passant per poblets, granges, camps de conreu, petits estanys, temples i escoles, que ens acosten d’una manera senzilla a la vida rural de Nepal i que compta amb una bona visió sobre l’Himàlaia. L’itinerari és apte per a tothom, ideal per nenes i nens, i és pot fer de diferents maneres, ja sigui ocupant tot un dia, com fer una curta sortida de migdia.

Dia sencer o migdia depenent de l’opció final

3h efectives de caminar (+1h de baixada a Lakeside)

Origen i final al vostre allotjament a Pokhara

Guia en anglès (opció en espanyol)

Aquesta és una opció interessant que se surt una mica del més normal i és una bona oportunitat per conèixer una mica com es viu en un entorn rural. Naudanda es troba a la carretera de Baglung, la que porta a tota la zona sud dels Annapurnes per entendre’ns, al nord de Pokhara , Mentre que Sarangkot és la petita vila penjada dalt d’un turó sobre Lakeside i que veureu fàcilment perquè és des d’on surten els parapents.

El recorregut transita per una pista sense asfaltar que uneix ambdues localitzacions pel llom de la muntanya (més o menys). Passem per algun petit poblet, camps de conreu, algun temple, un parell de petits estanys, l’escola, i segur que ens creuem amb vilatans ocupats en les seves tasques, algun búfal d’aigua, escolars, etc. i de tant en tant, però sobretot a la zona de Sarangkot i per les quals és coneguda, tenim bona visió sobre les muntanyes de l’Himàlaia si el cel està clar.

El recorregut sencer implica unes 2.30h o 3h efectives de caminar, al que haurem d’afegir el temps de les petites aturades aquí i allà per fer fotos, intercanviar un somriure amb uns nens, potser visitar l’escola, acostar-nos a alguna granja, el que sigui, i afegir després l’hora aproximada de baixada cap a Lakeside si us decidiu per aquesta opció (que és la que contemplem). Es pot aprofitar per menjar per aquí, ja sigui a Naudanda o en algun petit lloc que hi ha pel camí (no gaires i el menjar serà senzill) o a Sarangkot on hi ha diferents guest-house on s’hi pot menjar i fins i tot, perquè no, passar la nit.

 

L’itinerari es pot fer en ambdues direccions i cadascuna té el seu avantatge respecte l’altra.

– Si la fem en direcció des de Naudanda a Sarangkot el camí puja lleument, no gaire, i tenim l’avantatge que podem baixar a peu des de Sarangkot fins a Lakeside en el que representa una ruta una mica més o menys 1h més llarga, però molt assequible i us estalvieu el vehicle a/des de Sarangkot (o també podem baixar en parapent si fem coincidir els horaris). Per contra les muntanyes ens queden a l’esquena, però com que no és fins a Sarangkot on tenim la visió més amplia, tampoc és un gran problema. Podem aprofitar, abans d’arribar a Naudanda, per visitar el Monestir Budista de Pema Ts’al Sakya i el Camp de Refugiats de Tashi Palkhel (podeu veure detalls a la descripció de Pokhara).

– Si la fem des de Sarangkot cap a Naudanda el camí va descendint lleument. L’ideal seria aprofitar per llevar-se d’hora i veure la sortida de sol des de Sarangkot (també podeu optar per pujar a dormir aquí el dia anterior). Molts dels turistes que venen a Pokhara pugen a aquí just per veure la sortida de sol (hi ha una plataforma d’observació on fan pagar entrada, però no és l’únic lloc des d’on es veuen). Un cop vistes les muntanyes, podem aprofitar per esmorzar en alguna de les guest-house que hi ha per aquí, i començar la ruta cap a Naudanda on us esperarà el vostre vehicle per tornar cap a Lakeside. Naturalment podeu aprofitar per visitar el Monestir Budista de Pema Ts’al Sakya i el Camp de Refugiats de Tashi Palkhel.

 

Només us cal portar calçat còmode, protecció solar i per la pluja i aigua per beure.

La nostra proposta que és la que cotitzem aquí, és la que va de Naudanda a Sarangkot i baixa cap a Lakeside a peu i inclou guia i vehicle des de Lakeside fins a Naudanda, però naturalment el preu variarà depenent de l’opció final que trieu.

Podeu optar per fer la ruta sense guia o anar a Naudanda en autobús local.

 

EL PREU INCLOU
·       Vehicle privat de Lakeside a Naudanda

·       Guia local de parla anglesa (consulteu l’opció de disposar de guia en espanyol)

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar i assegurança del guia

 

EL PREU NO INCLOU
·       Menjar

·       Propines a l’staff

·       Qualsevol altre necessitat de tipus personal

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.