Senderisme a Gurje Bhanjyang

- des de Kathmandu -

Nepal - Activitat d'un dia - Senderisme

Una tranquil·la ruta de senderisme per les muntanyes que tanquen Kathmandu pel nord, amb vistes de la ciutat per una banda i de l’Himàlaia per l’altra. Sense gaires pujades ni baixades és apta per a tothom qui vulgui desconnectar i passejar per un entorn rural i de bosc molt lluny de l’aglomeració de la ciutat.

Activitat d’1 dia

4h de camí sense dificultat

Origen i final al vostre allotjament a Kathmandu

Guia en anglès (opció en español)

La ruta de senderisme de Gurje Bhanjyang discorre per la muntanya que tanca Kathmandu pel nord, vorejant el Parc Nacional de Shivapuri Nagarjun. És un recorregut de natura, solitari i poc freqüentat, per la qual cosa és molt tranquil. La major part del seu itinerari es realitza per un camí ample dins del bosc, de vegades més espès i de vegades més clar. Des Gurje Bhanjyang, el nostre destí ja a la carretera de Tokha, tenim les blanques muntanyes del Langtang just davant nostre.

Per arrodonir la jornada ens aproparem al Shivapuri Village des d’on gaudirem d’un dinar i un merescut descans.

En definitiva és una jornada tranquil·la, allunyada de l’enrenou de la ciutat de Kathmandu que tindrem sempre als nostres peus, per gaudir d’un dia de natura.

 

Sortim del nostre d’allotjament a Kathmandu en vehicle privat direcció a Tinpiple situat a 1450m d’altitud, on arribarem en uns 45 minuts o 1 hora de ruta tot i ser només uns 10 quilòmetres.

L’inici de la ruta comença amb un pendent pronunciat, així que millor serà anar tranquils al principi, però no us espanteu, el camí se suavitza aviat. El camí puja uns metres per creuar un camp d’esports, per prendre unes curtes escales, un pendent, i unes llargues escales fins al temple de Bhubaneshwori que està encara en fase de construcció.

Just després seguirem ascendint més suaument entre terrasses de cultiu i petites granges seguint la carena, per la qual cosa tenim vistes tant de la vall de Kathmandu a la nostra dreta com el vessant nord a la nostra esquerra. Aquesta zona és coneguda com Panchmane. Sentirem el so dels pollastres d’algunes granges properes que es dediquen a aquesta producció.

 

Després d’abandonar la pista entrarem en un bosc de pins deixant ja el llom de la muntanya per mantenir-nos en el vessant sud amb Kathmandu a la dreta. El camí s’eixampla aviat i va planejant amb curtes i suaus pujades, sempre guanyant alçada progressivament. Després d’una hora i mitja de camí, arribem a l’entrada del Temple Tarakeshwor Mahadev. En realitat res a veure que valgui la pena: una senzilla construcció per protegir-se de la pluja, una mena de petita cavitat sota una roca, una bassa d’aigua i unes escales que pugen fins al lloc on habita un Bhabu, és a dir, un eremita.

 

Després d’aquest punt guanyem una mica més d’altura amb un parell de corbes, i caminem per un tram més descobert, sense ombra d’arbres per un ample camí. Aviat tornem a entrar al bosc, ara amb més roures i arbres de bosc humit, per la qual cosa l’ombra és més efectiva. Estem ja a prop del nostre destí i el camí comença a perdre alçada suaument, i encara que el punt més alt està a uns 2025m d’altitud per la qual cosa implica que hem guanyat uns 575 metres, la veritat és que, a part de l’inici, han estat metres guanyats molt suaument.

Si ens fixem bé, ja podem veure la muntanyes de l’Himàlaia al davant nostre a través dels arbres.

Aviat arribem a un lloc de control de l’exèrcit i 10 minuts després estarem ja a Gurje Bhanjyang, simplement el coll per on passa la carretera de Tolkha. Des de la carretera podrem veure les muntanyes de Langtang.

 

Des de Gurje Bhanjyang trobem la pista que ens portarà descendint lleugerament fins Shivapuri Village on menjarem tranquil·lament. Després de dinar i descansar una mica, reprendrem el camí pujant a la carretera on el nostre vehicle ens portarà de nou al nostre allotjament a Kathmandu, descendint primer fins a la vall, creuant el que és l’extraradi de la ciutat, entre camps de conreu i petites granges. Sempre depenent de l’estat del trànsit a la capital, arribarem en aproximadament una hora finalitzant el nostre recorregut.

EQUIP RECOMANAT
L’itinerari no té cap dificultat i el terreny no puja excessivament, així que un calçat còmode, tipus esportives, serà el més específic que hagueu portar.

Les condicions meteorològiques poden canviar sobtadament, així que portar protecció solar i per la pluja és important: una gorra i crema solar per al sol i una jaqueta per la pluja. Un paraigua pot ser una bona idea ja que serveix per a ambdues situacions.

No oblideu portar aigua per beure.

 

EL PREU INCLOU
·       Vehicle privat al punt d’inici i des del punt final

·       Guia local de parla anglesa (consulteu l’opció de disposar de guia en espanyol)

·       Dinar al Shivapuri Village

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar i assegurança del guia

 

EL PREU NO INCLOU
·       Qualsevol altre necessitat de tipus personal

·       Propines a l’staff

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.