Ruta al Chomolungma

- als peus de l'Everest -

Tibet - Viatge

Poder estar als peus de l’Everest és naturalment un atractiu per si mateix, contemplar la seva mola aixecar-se al cel amb la seva característica forma al fons de la vall des del mític monestir de Rongbuck enmig d’un paisatge que et deixa sense alè, en una visió molt més accessible que des del Nepal. Però per descomptat aquest recorregut és molt més, transitant per part de la ruta que ha unit Lhasa i Kathmandu durant segles de comerç i intercanvi cultural i econòmic.

Durada total de 14 dies / 13 nits  (10 dies al Tibet + 4 dies a Nepal)

Nit a altitud més elevada a 4980m

Guia local en anglès

Allotjaments en hotels i guest-houses

Trasllat en vehicle privat. Llargs recorreguts de carretera en relatiu bon estat

Recomanable de març a novembre. A l’hivern les temperatures són gèlides

El Tibet sempre ha omplert la nostra ment amb imatges de monjos budistes recitant mantres, caravanes de iacs per terres gelades, banderoles d’oració onejant al vent, amplis horitzons escombrats pel vent i els alts cims de l’Himàlaia de rerefons. El Tibet és un immens territori situat en un dels llocs més durs per viure de la terra. No obstant això, o potser gràcies a això, ha generat -i també exportat- una cultura mil·lenària molt particular, i en el fons, una manera de veure i comprendre el món. És al Tibet on el budisme arriba a un grau d’integració en la societat, un misticisme i una manera d’expressió que no es troba en altres països.

Lhasa, la capital del Tibet no només administrativament sinó també religiosa, val per si mateixa un viatge. Amb el temple de Potala dominant-la sobre els seus carrers, edificis i temples, on un se sent abduït pel seu poder espiritual. És també aquí on més es viu el conflicte i el xoc de la personalitat tibetana amb les autoritats xineses, presents al Tibet des de la seva invasió a l’any 1950. Una integració del Tibet a la Xina que ha portat avantatges econòmics, tecnològics, de modernitat i d’infraestructures, però que no ha sabut -ni volgut- ser respectuosa amb la seva cultura i formes de vida.

Amb la fi de l’era Mao i la revisió “no oficial” dels excessos de la revolució cultural, la Xina va anar entrant en una gradual “normalització” i la regió del Tibet va ser oberta per al turisme internacional el 1980, tot i que no es pot viatjar pel Tibet de forma independent.

En els últims anys i coincidint amb l’obertura i l’increment del turisme, s’han afanyat a reconstruir tot allò que s’havia destruït i a “normalitzar” la situació. Normalitzada entre cometes, perquè si bé hi ha una relativa entesa i adaptació entre les dues comunitats, les autoritats xineses mantenen una política imprevisible en aquest territori, sempre amatents a qualsevol brot de rebel·lia per part de la comunitat tibetana.

 

Nepal segueix sent la porta d’accés al Tibet més lògica per als europeus, ja que un enllaç en un aeroport a Xina ens implica bastantes hores extres de vol des d’Europa. Cal tenir en compte però que l’ambaixada de la Xina triga tres dies laborables a la tramitació del visat i el permís per entrar al Tibet, obligant a romandre al Nepal almenys aquests tres dies abans de marxar a Lhasa. Una bona excusa doncs per poder visitar, encara que sigui breument, la ciutat de Kathmandu i els seus voltants, pel que hem planificat les estades a Bhaktapur, Patan i Kathmandu.

 

Hem dissenyat aquesta ruta de tal manera que les distàncies per carretera no siguin massa llargues tenint en compte que el Tibet és un territori immens i els recorreguts per carretera solen ser llargs. Tindreu temps suficient per visitar els llocs destacats amb tranquil·litat, sense presses, i poder passejar per les ciutats i entorns en els que estigueu, de manera que pugueu copsar millor com es viu en aquest territori, en el que estarem sempre per sobre dels 3500 metres d’altitud.

Estem segurs que l’amplitud d’espais, les muntanyes, els monestirs, les banderoles d’oració, els molinets rodant eternament i sobretot la gent que habita en aquest lloc tan dur, ocuparan per sempre la vostra memòria.

dia 1

 

Arribada Nepal, Bhaktapur

dia 2

 

Bhaktapur – Patan

dia 3

 

Kathmandu

dia 4

1

Kathmandu –  vol a Lhasa (3650m)

dia 5

2

Lhasa  (Potala, Jokhang i Barkhor)

dia 6

3

Lhasa – Shigatse (3840m) 270km

dia 7

4

Shigatse – Tingri Shelkar (4300m) 235km

dia 8

5

Tingri – Monestir de Rongbuk (4980m) 110km (camp base de l’Everest)

dia 9

6

Camp Base de l’Everest – Monestir de Sakya (4350m) 235km

dia 10

7

Sakya – Gyantse (3975m) 245km

dia 11

8

Gyantse – Lhasa 265km

dia 12

9

Lhasa (Norbulinka, Deprung i Nechun)

dia 13

10

Lhasa – vol a Kathmandu

dia 14

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU
·       Tots els transfers i rutes en vehicle privat

·       Vol Kathmandu – Lhasa – Kathmandu (la tarifa pot veure’s afectada per fluctuacions)

·       Visat d’entrada i permís del Tibet

·       Guia local de parla anglesa durant tot el viatge pel Tibet

·       Guia d’acompanyament a l’arribada de Nepal

·       1 nit amb esmorzar a Bhaktapur

·       1 nit amb esmorzar a Patan

·       2 nits amb esmorzar a Kathmandu

·       4 nits d’allotjament i esmorzar a Lhasa

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Shigatse

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Tingri Shelkar

·       1 nit d’allotjament bàsic i esmorzar a Rongbuk

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Sakya

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Gyantse

·       Totes les entrades al Tibet incloses (hi ha llocs on en teoria cal pagar per prendre fotos)

·       Entrada a Bhaktapur a Nepal

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       Vol internacional des del punt d’origen fins Nepal i tornada

·       Visat d’entrada al Nepal

·       Dinars i sopars si no s’indiquen

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal

·       Durant els treks dutxes d’aigua calenta, càrregues de bateries i altres despeses de caire personal

·       Assegurança mèdica i de viatge. A la majoria de treks s’exigeix tenir assegurança de rescat en muntanya que sigui vàlida per a Nepal fins a 6000 metres com a mínim i que inclogui rescat en helicòpter

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens

·       Cap despesa addicional a causa de cancel·lacions de vols, condicions meteorològiques, tancament de carreteres, etc.

Visat i permís d’entrada al Tibet -MOLT IMPORTANT-

El visat a la Xina i el permís al Tibet s’han de tramitar amb antelació a l’arribada al Nepal, però mai a l’ambaixada Xinesa al país d’origen, ja que per raons que se’ns escapen, no serveix.

Tingueu en compte que el temps de tramitació del visat d’entrada al Tibet a l’ambaixada xinesa a Kathmandu és de 3 dies laborables, per tant és MOLT IMPORTANT que tingueu el passaport i les fotografies preparats quan arribeu a Kathmandu, ja que us els recollirem immediatament per dur-los a l’ambaixada de Xina.

Tingueu en compte a més que l’ambaixada tanca per la tarda, pel que si no arribeu pel matí s’haurà d’afegir un altre dia.

MIREU LA INFORMACIÓ QUE HI HA SOBRE AQUEST PARTICULAR AL NOSTRE WEB.

 

* NOTA SOBRE ELS VOLS KATHMANDU – LHASA: La freqüència i periodicitat dels vols a Kathmandu i Lhasa és variable i ha de ser consultada en el moment de confirmar el viatge, ja que pot no haver vols cada dia.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.