Petit Trek de Muktinath

- caminant pel sud del Mustang -

Nepal - Activitat de més d'un dia - Petit trek

Aquest recorregut ens porta culturalment al Tibet, enmig d’un entorn paisatgístic i cultural de primer ordre, on el budisme tibetà encara està impregnat de l’antiga religió animista Bön. Paisatges colpidors, durs i àrids amb oasis verds, edificis severs tacats de colors ocres, sang i negre, i el conjunt de temples budistes i hinduistes de Muktinath.

Durada 4 dies

Origen i final a Pokhara

Nivell de duresa mitjà

Altitud màxima 3700m (5416m si s’ascendeix al Thorung-la)

Guia de muntanya local de parla anglesa

Allotjaments i menjars en lodges / guest-houses

Pot realitzar-se també en tot terreny o en BTT

L’extensió a la zona de Jomsom, Kagbeni i Muktinath (Ranipawua), és una de les nostres preferides. En ella s’obre una dimensió molt diferent del Nepal, sorprenent, enmig d’un paisatge dur, sec i increïble. La ruta ens apropa al Mustang (administrativament pertany al Baix Mustang), un territori que va ser un regne independent vinculat al Tibet i, tot i que Nepal és ara una república, la família reial del Regne de Lo (com es denominava al Mustang) hi segueix vivint i gaudeix de respecte per part de la comunitat.

La terra aquí és àrida, de bellíssims colors ocres i grocs, amb taques d’intens verd en els oasis que han creat els cultius en les petites poblacions. Les construccions són d’estil clarament tibetà, amb el sostre pla, i solen estar pintades de blanc, amb taques, tires o regalims de gris, sang i negre, mentre que els gompes (temples) destaquen pel seu to vermellós. Alguns elements, com cranis d’animals o certes decoracions a les cases i els temples es remunten a supersticions més antigues que la religió Bön, actualment una escola dins el budisme.

I per si algú en vol més, des de Muktinath es pot ascendir al coll del Thorung-la, a 5416 metres d’altitud i punt culminant del circuit dels Annapurnes… i la possibilitat de prendre un te o cafè a la teteria més alta del món. Tot i que no té cap dificultat tècnica amb bones condicions meteorològiques, és una ascensió per a gent preparada, tant física com mentalment, ja que salva un desnivell positiu de 1700 metres i es tarda unes 7 hores de pujada més 4h o 5h de baixada. Aquesta opció implicaria un dia més en el programa.

A l’estar a la zona de “ombra” del monsó, ja que l’Annapurna fa de pantalla, plou molt menys durant aquesta època, de manera que és un punt més al seu favor.

 

Però per a algú a qui no vulgui, o no pugui, caminar, tota la ruta està connectada per una pista transitable, per la qual cosa el recorregut es pot fer en jeep o bus. De tota manera el recorregut del trek no segueix la carretera, de manera que si es fa  la ruta en vehicle no es passa per Puthak, Jhong ni Lupra.

Una opció molt interessant es no tornar en avió des de Jomsom a Pokhara i fer-ho en bus o jeep seguint la pista que discorre al costat del Kali Gandaki, en dos dies de trajecte i amb una interessant parada a Tatopani on ens espera una piscina d’aigües termals al costat del riu.

 

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al gust, necessitats i preferències del viatger, sobretot pel que fa a l’estada al Nepal fora del recorregut del trek. Podeu optar pel viatge complet o només la contractació exclusiva del trek i viatjar pel vostre compte al Nepal.

dia 1

 

Vol de Pokhara a Jomsom (2700m) ~30′. Trek a Kagbeni (2840m) ~3h/4h

dia 2

 

Trek a Muktinath/Ranipauwa (3700m) via Jhong ~5h/6h

(+1)

opt

Possibilitat de pujar al Thorung-La (5416m) amb un dia extra ~11h/14h

dia 3

 

Trek a Jomsom (2700m) via Lupra ~5h/6h

dia 4

 

Vol a Pokhara ~30′

dia 4

opt

….o de Jomsom a Tatopani (1190m) en bus/jeep col·lectiu

dia 5

opt

De Tatopani a Beni en bus/jeep col·lectiu i de Beni a Pokhara en vehicle privat

Segons el programa descrit
 

EL PREU INCLOU
·       Vehicle privat per a tots els transfers al/de l’aeroport de Pokhara

·       Vol de Pokhara a Jomsom anada i tornada

·       Guia de muntanya local titulat de parla anglesa

·       Assistent de guia per a grups de més de 6 components

·       1 portador per cada 2/3 components

·       Allotjament en lodges/tea-houses i tres àpats diaris durant el trek d’acord amb el pla detallat

·       Targeta TIMS (permís de trek obligatori al Nepal)

·       Entrada a la zona de Conservació dels Annapurnes (ACAP)

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
•       Allotjament a Pokhara que va inclòs en el programa de viatge complet en on s’insereix aquesta extensió

•       Propines a l’staff

•       Begudes fredes calentes, trucades de telèfon, accés internet i qualsevol necessitat de tipus personal.

•       Assegurança mèdica.

•       Cap concepte no especificat en el programa, així com qualsevol tipus d’assistència personal al viatger per a assumptes aliens al programa d’aquest viatge.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.