Passejant amb Elefants a Chitwan

- des de Kathmandu o Pokhara -

Nepal - Activitat de més d'un dia

L’experiència de caminar per la selva acompanyats d’elefants -i no sobre d’ells- et permet sentir molt més a prop el terra, els arbres, i tenir els animals al teu mateix nivell. Hi ha molta diferència en el benestar dels elefants que no passegen turistes tot el dia sobre la seva esquena i els que ho han de fer dia sí dia també, per això a Plan Himalaya NO fem safaris a la selva sobre el llom dels elefants.

Durada 3 dies (es pot estendre més dies o fer només 1 nit / 1 dia)

Des de Kathmandu o Pokhara per carretera o avió. Des de/a Bandipur per carretera

De setembre a juny

Guia en anglès de l’Elephant Camp / Tharu Lodge

Activitats amb els elefants de forma respectuosa

Transport en vehicle privat o en avió

El Parc Nacional de Chitwan es troba al sud de Nepal fent frontera amb l’Índia. Envoltada d’una zona rural de camps i granges, el Parc Nacional de Chitwan és una gran extensió de bosc, sabanes i rius amb una bona concentració d’animals salvatges, entre els que destaquen els rinoceronts asiàtics, diferents tipus de cérvols, ocells de tota mena, cocodrils i gavials, lleopards i una nombrosa població de tigres, tot i que aquestes dues espècies són realment quasi impossible de veure.

Al voltant del Parc es distribueixen una sèrie d’hotels i “resorts” de tota mena que són els encarregats de canalitzar les visites al Parc, i a partir d’aquest punt és quan comencen les grans diferències. La gran part de visitants a Chitwan ho fan en grans allotjaments on les activitats a la selva es gestionen com si fos un parc temàtic, una manera que mai ens ha agradat. Però hi ha altres allotjaments que han mirat de cuidar més l’impacte ambiental, la integració en l’entorn i el respecte de la natura. Però al 2016 l’empresa Tiger Tops va engegar un projecte que encaixa plenament amb el que estàvem buscant, l’Elephant Camp / Tharu Lodge, amb qui treballem quasi de forma exclusiva mentre no hi hagi altres establiments que comencin a treballar com ells.

 

A l’Elephant Camp tenen una dotzena d’elefants tractats amb cura i gaudeixen de més llibertat i de molt espai per a ells. Mentre a la resta de lodges els elefants no són res més que un medi de transport exòtic per atraure turistes, a l’Elephant Camp és un espai on cuiden elefants i que reben visitants que poden fer activitats relacionades amb el món dels elefants i la selva. La filosofia és realment molt diferent. La idea és que els visitants aprenguin i s’integrin en algunes de les tasques que impliquen cuidar dels elefants, com poden ser fer el “kuchis”, una espècie de croqueta amb herba que els encanta i donar-los-hi, tallar herba per donar-los menjar, o acompanyar-los al bany al riu a la posta del sol. També es pot visitar una granja de producció orgànica i el poblat d’ètnia Tharu. Aquestes activitats poden variar en funció de l’época i del programa de cada moment, i també hi ha algunes activitats, com navegar en canoa pel riu o fer una ruta en tot terreny que impliquen un suplement.

Però l’activitat principal és anar al bosc a caminar amb un guia i acompanyats d’elefants. Les rutes al bosc poden variar però solen durar sobre unes dues hores. La presència dels elefants garanteix la seguretat del grup, i a més, els elefants són molt sensibles a qualsevol “amenaça” que pugui rondar a gran distància, pel que els seus “mahouts” (els conductors dels elefants) sempre estan al corrent del que passa al vostre voltant a la selva. Això és la selva, no un zoo, i tot i que els animals estan en certa mesura acostumats a la presència humana, no espereu que saltin gràcilment a dos metres davant vostre! Mantindran una distància de seguretat, que pot ser major o menor. El cérvols solen mantenir-se lluny, mentre que els rinoceronts solen acostar-se força, per exemple. Per tant no es pot garantir quins animals veureu, tot i que en general serà difícil que no en vegeu cap, ja que els guies més o menys saben on es troben els animals cada dia. Naturalment mantenir un cert silenci ajuda a passar desapercebut.

Per anar a la selva és més que recomanable vestir colors discrets (no cal camuflatge!), pantalons llargs, samarreta de màniga llarga i calçat tancat, així com protecció solar, barret o gorra i no us oblideu el repel·lent de mosquits (no hi ha malària).

 

Només per la seva grandària cal parar compte amb els elefants, pel que està prohibit tocar-los si no ho autoritza cap dels “mahouts” que vetllaran per la vostra seguretat durant tota l’estada. Cada elefant té el seu propi caràcter, tot i que el elefants d’aquí realment són molt més tranquils que els d’altres lodges on tenen conductes molt més estressades.

 

L’Elephant Camp / Tharu Lodge és una gran extensió de terreny on hi ha els espais per els elefants i on hi ha també l’espai per els visitants. Els edificis comunitaris com el menjador, sala de reunions i les habitacions del Tharu Lodge estan construïts seguint els mètodes tradicionals de la zona, i l’allotjament pot ser en aquestes habitacions o, com proposem nosaltres aquí, en confortables tendes de campanya per a dues persones protegides per un sostre addicional, amb llits dobles o individuals, corrent elèctrica y compten amb un bonic bany privat amb aigua calenta. Com que està al mig del bosc, alguns petits animals poden venir a visitar-nos al voltant de la nostra tenda, pel que és important assegurar que està sempre ben tancada.

A Chitwan pot fer força humitat i calor, però aquesta humitat també pot ser fresca els mesos d’hivern.

 

La visita mínima a l’Elephant Camp / Tharu Lodge és de 2 dies / 1 nit (se sol arribar al migdia del primer dia i es marxa al matí següent, pel que de fet és un dia) però es pot allargar, sent la de 3 dies / 2 nits la més comuna. Consulteu-nos.

Aquí us apuntem la proposta de  3 dies /2 nits a l’Elephant Camp, amb l’inici des de Kathmandu i final a Pokhara (o a l’inrevés), però tingueu en compte que la podeu fer al vostre gust. Una bona opció és venir de o anar a Bandipur o Tansen per carretera, i naturalment podeu optar per un trajecte en vehicle i l’altre en avió.

El trajecte per carretera des de Kathmandu sol ser d’unes 6h/7h, des de Pokhara unes 5h/6h i des de Bandipur o Tansen unes 4h. Els vols a Pokhara o Kathmandu duren uns 20’/30′ respectivament i l’aeroport de Bharatpur està a una hora per carretera de l’Elephant Camp.

 

EL PREU INCLOU
·       Vehicle privat des de Kathmandu fins a l’allotjament a Chitwan i des Chitwan a Pokhara (pot haver altres opcions encara que el preu variarà, consulteu-nos. També es pot fer el trajecte en avió des de Kathmandu o Pokhara.)

·       2 nits / 3 dies d’allotjament a pensió completa a l’Elephant Camp (o Tharu Lodge).

·       Entrada al Parc Nacional de Chitwan.

·       Taxes governamentals i VAT

 

EL PREU NO INCLOU
•       Allotjament a Pokhara o Kathmandu després de Chitwan que  ja va inclòs en el programa de viatge complet en on s’insereix aquesta extensió

•       Propines a l’staff

•       Begudes fredes o calentes, trucades de telèfon, accés internet i qualsevol necessitat de tipus personal.

•       Assegurança mèdica.

•       Cap concepte no especificat en el programa, així com qualsevol tipus d’assistència personal al viatger per a assumptes aliens al programa d’aquest viatge.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.