Natura i Senderisme a Sikkim i Darjeeling

Sikkim - Viatge i senderisme

Tant Sikkim com Darjeeling gaudeixen d’una natura espectacular, encara molt poc alterada, a cavall entre densos boscos de rododendres i pins amb flora subtropical i els alts cims de l’Himàlaia que dominen l’horitzó. Aquest itinerari, que t’animem a ampliar, t’acosta a la natura per gaudir-ne tot passejant tranquil·lament.

Durada total de 14 dies / 13 nits a destí (12 dies a Sikkim i Darjeeling + 2 dies a Calcuta)

Altitud màxima 4660m

Guia local en anglès

Allotjament en petits hotels i “homestay”

Senderisme i petit trek de 2 dies

Allotjament en refugi durant el trek amb menjars inclosos

Trasllats en vehicle privat

Millor temporada a la primavera o la tardor

Des del cim de la tercera muntanya més alta del món, el Kanchendzonga de 8586m d’altitud, fins els cabalosos rius al fons de profundes valls. Des de paisatges alpins plens de flors i prats entre muntanyes feréstegues, a densos boscos subtropicals. Tot això embolicat en un intens verd i on les boires matinals creen decorats espectaculars entre els seus més de 200 monestirs budistes d’estil tibetà. Això és Sikkim, el primer estat orgànic del món.

 

Situat, juntament amb Darjeeling, en aquesta petita falca entre Nepal, Tibet i Bhutan, Sikkim va ser l’últim estat a formar part de la confederació índia i segueix mantenint una forta personalitat. Se’l considera part del que es coneix com “Gran Tibet”, és a dir, aquells territoris que comparteixen la mateixa cultura tibetana, sent el budisme la seva principal religió. El grup de població més antic són els Lepchas, seguits dels tibetans Bhutias, però a partir del segle XIX van haver moviments migratoris procedents del Nepal, convertint-se en el grup de població majoritari i sent el nepalès la llengua principal i oficial de Sikkim.

Les poblacions es troben a certa altura, moltes vegades en passos entre dues valls, lluny dels rius cabalosos i imprevisibles, de manera que totes elles compten amb impressionants vistes. Carreteres tortuoses però en bon estat s’obren camí per aquestes valls i muntanyes, on de vegades cal baixar al fons de la vall per creuar a l’altra banda del riu i ascendir novament fins a trobar aquest destí que vèiem tan a prop des del nostre punt de partida. I és que com ja heu endevinat, l’orografia de Sikkim i Darjeeling és complicada, marcada per dos grans rius, el Teesta i el Rangit, sent aquest últim també el que marca la frontera amb Bengala Occidental abans d’unir-se al Teesta a Rongpu.

 

Darjeeling està situat al nord-oest de Bengala Occidental, amb frontera amb Nepal i el sud de Sikkim. De tota manera, la seva orografia i la seva població estan molt més emparentades amb la del seu veí del nord. Amb una població mixta de nepalesos, tibetans, bhuties i altres orígens i sent la seva llengua oficial el bengalí i el nepalès (com a Sikkim), Darjeeling és avui en dia una regió autònoma dins de l’estat de Bengala Occidental. Tanmateix, la qüestió de convertir-se en un estat propi o la d’incorporar-se a Sikkim està sempre sobre la taula, sobretot donada la gran diferència, tan geogràfica com cultural, amb la resta de l’estat.

Tots els vessants de la població de Darjeeling estan ocupats per plantacions de te. Darjeeling produeix diferents varietats de te negre que se segueixen tractant i fermentant amb el mètode tradicional i la majoria, si no totes, responen a estàndards de producció orgànica, sense químics ni pesticides. Les condicions de Darjeeling són perfectes per a un te aromàtic pel que fa al sòl i la quantitat de pluja. La producció de te és la primera economia de la vall i el turisme del te ha vingut creixent i desenvolupant-se en els últims anys.

 

Aquest itinerari us acosta sobretot als espais naturals destacats de Sikkim i Darjeeling. És un itinerari que us animem a que el feu més llarg afegint altres visites com poden ser al llac Tsomgo o allargant el trek de Darjeeling. Perquè el territori val molt la pena, un territori encara no ocupat per masses de turistes i que, per tant, manté una personalitat pròpia i molt interessant.

dia 1

 

Arribada a Calcuta

dia 2

1

Vol a Bagdogra. Carretera a Gangtok 125km ~4.30h

dia 3

2

Gangtok

dia 4

3

Carretera a Lachung 105km ~4.30h

dia 5

4

Carretera al Zero Point 55km ~2h y senderisme per Yumthang Valley. Carretera a Dzongu 120km ~4h

dia 6

5

Senderisme per Dzongu

dia 7

6

Carretera a Yuksom 155km ~6h

dia 8

7

Senderisme al Monestir de Tashiding ~6h. Carretera a Pelling 50km ~2h

dia 9

8

Carretera a Darjeeling 75km ~3h

dia 10

9

Carretera a Dhodrey (2450m) 45km ~2.30h. Senderisme a Tonglu (3070m) ~3.30h

dia 11

10

Senderisme a Maneybhanjang (1930m) ~3.30h. Carretera a Darjeeling 30km ~1.30h

dia 12

11

Darjeeling

dia 13

12

Carretera a Bagdogra. 72km ~4h. Vol a Calcuta

dia 14

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU
·       Tots els transfers a Calcuta el vehicle privat

·       Assistència de guia en anglès a l’arribada a Calcuta

·       Tots els trasllats per carretera en vehicle privat

·       Guia de parla anglesa durant tot el viatge

·       Vol Calcuta Bagdogra

·       Vol Bagdogra Calcuta (de tarda)

·       Inner Line Permit a Sikkim

·       Tots els permisos especials necessaris

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Calcuta

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Gangtok

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Lachung

·       2 nits d’allotjament en Homestay amb esmorzar a Dzongu

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Yuksom

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Pelling

·       3 nits d’allotjament amb esmorzar a Darjeeling

·       Dinar i sopar a Lachung i Dzongu segons el programa

·       Petit trek de Tonglu de dues jornades:

o    Guia i servei de portador

o    1 nit d’allotjament en refugi amb sac de dormir inclòs

o    Esmorzar, dinar i sopar d’acord amb el programa

o    Entrada al Parc Nacional

·       Totes les entrades als monuments i bitllets necessaris

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       Vol internacional del punt d’origen a/des de Calcuta

·       Visat d’entrada a l’Índia

·       Menjars i sopars si no s’indiquen

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal

·       Durant els treks dutxes d’aigua calenta, càrregues de bateries i altres despeses de caire personal

·       Assegurança mèdica i de viatge

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens

·       Cap despesa addicional a causa de cancel·lacions de vols, condicions meteorològiques, tancament de carreteres, etc.

 

En opció poder disposar d’una habitació abans d’agafar el vol de retorn si aquest és a la tarda o nit per a dutxar-se, canviar-se de roba, etc.

A Sikkim i Darjeeling és força habitual que es formin boires de tarda, així que tendirem a llevar-nos d’hora per aprofitar millor el dia. A la vall de Yumthang pot fer força fred i estem a força altitud. Per a les rutes a peu, només cal que porteu un calçat còmode i sofert, una mica de roba d’abric, i una petita motxilla on carregar aquelles petites coses que podeu necessitar durant la jornada de camí.

 

A causa de ser zona de frontera, Sikkim és un estat d’especial vigilància i hi ha algunes parts del seu territori que no poden ser visitades per estrangers. Hi ha altres zones sensibles, incloses en aquest recorregut, on per ser visitades es requereix ser un grup de dues persones mínim, viatjar a través d’una agència oficial amb guia, com és el vostre cas, i disposar d’un permís especial que ens encarreguem de tramitar. Això sí, no oblideu mai portar el passaport sempre a sobre, ja que pot ser requerit en qualsevol moment.

 

Recentment es va obrir l’aeroport de Pakyong, relativament prop de la capital de Sikkim, Gangtok, Tanmateix però, el seu funcionament és encara molt irregular i no està massa freqüentat, pel que és una opció poc fiable d’entrada. En el moment de preparar el teu viatge, comprovarem les opcions reals i avaluarem la possibilitat de volar a Pakyong o mantenir l’opció de Bagdogra tal i com està en el programa.

 

És possible arribar a Delhi en comptes de Calcuta, des d’on també hi ha vols a Bagdogra, encara que l’opció de Calcuta sempre serà més convenient per al viatge a Sikkim i Darjeeling.

 

VOLS PERSONALITZAR AQUEST ITINERARI?

Aquest programa està dissenyat amb el nombre de jornades que considerem mínimes per fer el viatge de manera confortable i segura, però sempre és una bona idea afegir algun dia si us encaixa a nivell de calendari i pressupost.

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al vostre gust, necessitats i preferències.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.