"Homestay" a Raipur

- estada en una casa particular en una zona rural -

Nepal - Activitat de més d'un dia - Petita ruta

Un petit recorregut que transita per un entorn rural de petits poblets, granges i conreus en terrassa, on podràs veure les típiques cases tradicionals tan comunes arreu de la geografia de Nepal. Aquí no trobaràs altres turistes, quasi no tindràs connexió, no hi ha bars ni restaurants, però viuràs una experiència genuïna que t’acostarà a una part de la realitat del país sense filtres.

Durada de 3 dies

Situat al sud de Pokhara es pot realitzar des de / cap aquesta ciutat. Molt recomanable venint o anant a Bandipur i/o Kathmandu.

Grup màxim de 4 persones (podríem allotjar-ne més, consulta’ns)

Qualsevol època de l’any

Guia local de parla anglesa

Allotjament i àpats en casa particular

Transport en vehicle particular i jeep col·lectiu (altres opcions)

Inclou una jornada de senderisme sense dificultat

La zona de Raipur es troba al sud de Pokhara i és un clar exemple de com es viu a la majoria de llars al Nepal, situats en un entorn rural de terreny més o menys abrupte de turons i muntanyes baixes, entre boscos frondosos i zones de cultiu en terrassa, on les famílies treballen el camp i tenen cura del bestiar, els nens van caminant a l’escola més propera, i les comunicacions es realitzen en part per pistes en millor o pitjor estat, i una xarxa de senders que serpentegen aquí i allà .

Aquí no es viu per al turisme, que és pràcticament inexistent. Una mica al nord i d’est a oest discorre el conegut com “Millenium Trek”, una iniciativa que pretenia impulsar tota aquesta zona però que no acaba d’arrencar, fins al punt que gairebé no hi ha guies que coneguin els itineraris.

A Raipur, una petita població de poques cases al vessant d’una muntanya, disposem de la casa de la Champa, on viu el seu pare, ghurka retirat de l’exèrcit indi. És una construcció tradicional de la zona i és una casa particular “real”. Amb això volem dir que no està pensada per acollir “turistes”, encara que controlem que el seu estat compleixi un mínim. Disposa de pocs luxes i les habitacions són espartanes, estil nepalès, però hem realitzat obres al bany perquè tingui millors condicions. Està neta, l’entorn és preciós, el menjar que us preparà el guia és excel·lent i el tracte és immensament cordial, acollidor i, sobretot, natural, sense artificis.

 

El recorregut de senderisme que proposem transita per trams de pista i de camins, a través de bosc, terrasses i granges, fins Chisapani, literalment “aigua freda” des d’on tornarem a Raipur en una jornada d’unes 7 o 8 hores caminant pausadament, més els descansos i parades. Tampoc cal arribar a Chisapani si estem cansats i també podeu afegir algun dia més i fer una altra ruta o canviar la de Chisapani per algun itinerari més curt.

La proposta utilitza vehicle privat fins Shyanja i Dulegaura, des d’on s’utilitza jeep col·lectiu, però també es pot realitzar amb autobús públic, amb el conseqüent estalvi econòmic, o també es pot optar per jeep particular tot el recorregut.

D’altra banda la ruta es pot realitzar en ambdós sentits, ja sigui venint de Pokhara, com descrivim aquí, com venint de Kathmandu o Bandipur, o també tornant al mateix punt de sortida.

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al vostre gust, necessitats i preferències

dia 1

 

Vehicle privat de Pokhara a Shyanja ~2h. Jeep col·lectiu a Raipur ~2h/3h

Aviat al matí, després d’esmorzar el vostre vehicle i el vostre guia us recolliran en l’allotjament de Pokhara per anar per carretera cap a Shyanja on arribareu en un parell d’hores més o menys. A Shyanja esperarem que surti el jeep col·lectiu local i començarem el nostre recorregut en tot terreny per una pista que pot presentar un estat variable depenent de l’època en què ens trobem, però segur que resulta un trajecte “entretingut”. Unes dues o tres hores més ens pot portar arribar a Raipur on us espera el vostre allotjament. Aquesta casa no sol allotjar turistes, però l’hem incorporat als nostres itineraris i l’hem millorat una mica mantenint el que és, una casa particular on viu un ghurka retirat tenint cura del camp i dels seus arbres. És una casa senzilla, una típica construcció de dues plantes que es reprodueix amb poques variacions al llarg de tot el Nepal. En realitat no se sol fer massa o cap vida dins de les cases i s’utilitza molt més el porxo, ja que les temperatures mai són massa fredes. El vàter i la dutxa estan separats de la casa com és habitual aquí i ens hem ocupat de renovar-lo fa poc temps.

Es troba situada sobre terrasses de cultiu, amb arbres fruiters, arròs, blat de moro, oberta a les vistes sobre la vall, dins d’un conjunt d’altres petites granges que no arriben però a formar el que nosaltres podríem entendre com “poble”.

·       Inici del servei de guia

·       Vehicle privat de Pokhara a Shyanja

·       Jeep col·lectiu de Shyanja a Raipur

·       Dinar i sopar

·       Casa particular a Raipur

 

dia 2

 

Senderisme a Chisapani ~7h/8h (o altres itineraris de la zona)

És un dia de senderisme tranquil a través de camps de conreu i petits pobles i granges disseminades. L’itinerari no té cap dificultat tècnica però sí que és una jornada llarga que, però, podem fer amb tota la tranquil·litat del món. Com la gran part del recorregut és d’anada i tornada, si notem que estem cansats no hi haurà problema a escurçar el recorregut i tornar des de qualsevol punt.

A part del bonic paisatge, és interessant poder aturar-se en alguna població per descansar i observar el ritme tranquil dels seus pocs habitants. És la millor manera de poder interactuar amb ells, encara que sigui simplement creuant un somriure, i naturalment si hi ha nens aquests seran el millor vehicle per sentir el contacte amb la població local un cop superada la timidesa inicial.

El que no fa massa només es podia fer caminant per senders estrets, avui dia es pot fer a través de pista en bona part, pel que és còmode caminar per ella i menys susceptible a les sangoneres si estem en època de monsó, tot i que segueixen havent trams de sender i podem agafar alguna drecera. Es comença descendint (cal pensar que en tornar serà pujada) i durant la jornada es succeeixen ascensos i descensos però mai amb un desnivell massa acusat i practicable per a qualsevol persona que estigui habituada a caminar un dia sencer  per la muntanya. En dies clars hi ha punts on s’albiren els cims de l’Himàlaia.

Un calçat còmode per caminar, tipus esportives o botes lleugeres, i protecció per al sol o la pluja serà tot el que necessitem per gaudir d’una jornada molt bonica i tranquil·la, on podrem copsar bona part de l’essència del Nepal.

·       Esmorzar, dinar i sopar

·       Casa particular a Raipur

 

dia 3

 

Jeep col·lectiu a Dulegauda ~2h/3h. Vehicle privat a Pokhara ~1h, Kathmandu ~5h/6h, Bandipur ~2h, o…

Després de l’esmorzar esperarem l’arribada del jeep col·lectiu per, un cop ens haguem acomiadat de la casa, emprendre la nostra ruta per la pista amb els seus sots cap Dulegauda on arribarem en un parell d’hores i on trobarem la Prithvi Highway, la carretera que uneix Pokhara amb Kathmandu. Des d’allà el nostre vehicle us conduirà al vostre allotjament ja sigui de retorn a Pokhara, Kathmandu, Bandipur o el punt de destí que hàgim acordat en el programa.

·       Esmorzar

·       Jeep col·lectiu de Raipur a Dulegauda

·       Final del servei de guia

 

ITINERARI segons el programa descrit
 

EL PREU INCLOU
·       Vehicle privat de Pokhara a Shyanja

·       Jeep col·lectiu local Shyanja – Raipur – Dulegauda (pot realitzar-se amb tot-terreny privat)

·       Guia de muntanya local titulat de parla anglesa des de Pokhara fins a Dulegauda

·       Allotjament en casa particular a Raipur a pensió completa d’acord amb la descripció del programa

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       No inclou l’allotjament a Pokhara, Kathmandu o on sigui fora d’aquesta extensió, que va inclòs en el teu programa de viatge

·       No inclou el vehicle privat des de Dulegauda fins al vostre destí.

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal (penseu que tampoc hi ha res per comprar)

·       Assegurança mèdica i de viatge

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens

·       Cap despesa addicional a causa de cancel·lacions de vols, condicions meteorològiques, tancament de carreteres, etc.

Al ser una extensió que s’inclourà en el teu viatge, sigui amb nosaltres o pel teu compte, el preu pot variar d’acord amb les característiques finals de l’itinerari.

NOTES ESPECÍFIQUES SOBRE AQUEST VIATGE

Aquest itinerari potser no és per a tothom. Això és la vida real a les zones rurals de Nepal, sense concessions. Res gaire dolent, però no hi ha bars ni restaurants, quasi no hi ha cobertura, les carreteres són les que són, i les condicions de la casa són senzilles i bàsiques. Tot i això, tots els nostres viatgers que hi han vingut, han gaudit d’allò més d’aquesta senzilla experiència, i és una de les parts del seu viatge que més recorden.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.