Gran Tibet

Tibet - Viatge

Una mica més enllà dels itineraris més clàssics pel Tibet, el programa que teniu a les mans transita per les terres més al nord de Lhasa i relativament poc visitades pels turistes occidentals. L’itinerari forma un ampli cercle per arribar fins a l’immens llac Nam-Tso per baixar des d’allà en direcció sud-oest per arribar com a punt culminant als peus de l’Everest, al monestir més alt del món, el vell Rongbuk, en un recorregut colpidor per el sostre del món, enmig d’un paisatge àrid i gelat, amb muntanyes de més de 8.000 metres com a teló de fons i horitzons amplíssims.

Durada total de 17 dies / 16 nits (13 dies al Tibet + 4 dies al Nepal)

Nit a altitud màxima: 4980m

Guia local en anglès

Allotjaments en hotels i guest-houses

Trasllat en vehicle privat. Llargs recorreguts per carretera en relativament bon estat

Recomanable de març a novembre, a l’hivern les temperatures són gèlides

El Tibet sempre ha omplert la nostra ment amb imatges de monjos budistes recitant mantres, caravanes de iacs per terres gelades, banderoles d’oració onejant al vent, amplis horitzons escombrats pel vent i els alts cims de l’Himàlaia de rerefons. El Tibet és un immens territori situat en un dels llocs més durs per viure de la terra. No obstant això, o potser gràcies a això, ha generat -i també exportat- una cultura mil·lenària molt particular, i en el fons, una manera de veure i comprendre el món. És al Tibet on el budisme arriba a un grau d’integració en la societat, un misticisme i una manera d’expressió que no es troba en altres països.

Lhasa, la capital del Tibet no només administrativament sinó també religiosa, val per si mateixa un viatge. Amb el temple de Potala dominant-la sobre els seus carrers, edificis i temples, on un se sent abduït pel seu poder espiritual. És també aquí on més es viu el conflicte i el xoc de la personalitat tibetana amb les autoritats xineses, presents al Tibet des de la seva invasió a l’any 1950. Una integració del Tibet a la Xina que ha portat avantatges econòmics, tecnològics, de modernitat i d’infraestructures, però que no ha sabut -ni volgut- ser respectuosa amb la seva cultura i formes de vida.

Amb la fi de l’era Mao i la revisió “no oficial” dels excessos de la revolució cultural, la Xina va anar entrant en una gradual “normalització” i la regió del Tibet va ser oberta per al turisme internacional el 1980, tot i que no es pot viatjar pel Tibet de forma independent.

En els últims anys i coincidint amb l’obertura i l’increment del turisme, s’han afanyat a reconstruir tot allò que s’havia destruït i a “normalitzar” la situació. Normalitzada entre cometes, perquè si bé hi ha una relativa entesa i adaptació entre les dues comunitats, les autoritats xineses mantenen una política imprevisible en aquest territori, sempre amatents a qualsevol brot de rebel·lia per part de la comunitat tibetana.

 

Nepal segueix sent la porta d’accés al Tibet més lògica per als europeus, ja que un enllaç en un aeroport a Xina ens implica bastantes hores extres de vol des d’Europa. Cal tenir en compte però que l’ambaixada de la Xina triga tres dies laborables a la tramitació del visat i el permís per entrar al Tibet, obligant a romandre al Nepal almenys aquests tres dies abans de marxar a Lhasa. Una bona excusa doncs per poder visitar, encara que sigui breument, la ciutat de Kathmandu i els seus voltants, pel que hem planificat les estades a Bhaktapur, Patan i Kathmandu.

 

El territori del Tibet és immens i inabastable i viatjar per Tibet representa recórrer molts quilòmetres. No obstant això hem dissenyat els nostres itineraris perquè les distàncies per carretera siguin raonables i puguem disposar de temps suficient per visitar les nostres destinacions amb certa calma i poder dedicar temps a perdre’ns una mica més enllà de l’entorn merament turístic i no passar-nos tota la jornada tancats en el nostre vehicle. Ens movem sempre per sobre dels 3500m d’altitud, de manera que la temperatura sempre serà d’acord a aquesta elevació.

 

Gaudiu del vostre viatge, emporteu-vos com a record en el vostre interior aquesta amplitud, aquesta atmosfera, aquests paisatges, la seva gent i, sobretot, l’energia subjacent en un territori com el Tibet.

dia 1

 

Arribada Nepal, Bhaktapur

dia 2

 

Bhaktapur – Patan

dia 3

 

Kathmandu

dia 4

1

Kathmandu –  Vol a Lhasa (3650m)

dia 5

2

Lhasa  (Potala, Jokhang i Barkhor)

dia 6

3

Monestir de Ganden – Monestir de Drigung Til (4465m) – Terdrom (4325m) ~170km

dia 7

4

Terdrom – Monestir de Reting (4150m) – Damxung (4290m) ~190km

dia 8

5

Damxung – Llac Nam-tso (4720m) – Lhasa ~310km

dia 9

6

Lhasa – Shigatse (3840m) ~280km

dia 10

7

Shigatse – Tingri Shelkar (4300m) 235km

dia 11

8

Tingri – Monestir de Rongbuk (4980m) 110km – (camp base de l’Everest)

dia 12

9

Camp Base de l’Everest – Monestir de Sakya (4350m) 235km

dia 13

10

Sakya – Gyantse (3975m) 245km

dia 14

11

Gyantse – Lhasa 265km

dia 15

12

Lhasa (Norbulinka, Deprung i Nechun)

dia 16

13

Lhasa – Vol a Kathmandu

dia 17

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU
·       Tots els transfers i rutes en vehicle privat

·       Vol Kathmandu – Lhasa – Kathmandu (la tarifa pot veure’s afectada per fluctuacions)

·       Visat d’entrada i permís del Tibet

·       Guia local de parla anglesa durant tot el viatge pel Tibet

·       Guia d’acompanyament a l’arribada de Nepal

·       1 nit amb esmorzar a Bhaktapur

·       1 nit amb esmorzar a Patan

·       2 nits amb esmorzar a Kathmandu

·       5 nits d’allotjament i esmorzar a Lhasa

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Terdrom

·       1 nit d’allotjament bàsic i esmorzar a Damxung

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Shigatse

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Tingri Shelkar

·       1 nit d’allotjament bàsic i esmorzar a Rongbuk

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Sakya

·       1 nit d’allotjament i esmorzar a Gyantse

·       Totes les entrades al Tibet incloses (hi ha llocs on en teoria cal pagar per prendre fotos)

·       Entrada a Bhaktapur a Nepal

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       Vol internacional des del punt d’origen fins Nepal i tornada

·       Visat d’entrada al Nepal

·       Dinars i sopars si no s’indiquen

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal

·       Assegurança mèdica i de viatge.

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens al mateix

Visat i permís d’entrada al Tibet -MOLT IMPORTANT-

El visat a la Xina i el permís al Tibet s’han de tramitar amb antelació a l’arribada al Nepal, però mai a l’ambaixada Xinesa al país d’origen, ja que per raons que se’ns escapen, no serveix.

Tingueu en compte que el temps de tramitació del visat d’entrada al Tibet a l’ambaixada xinesa a Kathmandu és de 3 dies laborables, per tant és MOLT IMPORTANT que tingueu el passaport i les fotografies preparats quan arribeu a Kathmandu, ja que us els recollirem immediatament per dur-los a l’ambaixada de Xina.

Tingueu en compte a més que l’ambaixada tanca per la tarda, pel que si no arribeu pel matí s’haurà d’afegir un altre dia.

MIREU LA INFORMACIÓ QUE HI HA SOBRE AQUEST PARTICULAR AL NOSTRE WEB.

 

* NOTA SOBRE ELS VOLS KATHMANDU – LHASA: La freqüència i periodicitat dels vols a Kathmandu i Lhasa és variable i ha de ser consultada en el moment de confirmar el viatge, ja que pot no haver vols cada dia.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.