Conversant amb un Gurkha

- a Pokhara -

Nepal - Activitat de mig dia

Aquesta és una opció una mica diferent, adreçada a aquells que vulguin conèixer i tinguin curiositat sobre el món dels Gurkhas, un món realment important al Nepal. Bàsicament es tracta que pugueu tenir una trobada amb un ex-gurkha, una persona que ha lluitat en els regiments d’un exèrcit estranger defensant i jugant-se la pell per un país que no és el seu.

Unes 4h aproximadament. Pot ser de matí o tarda.

Origen i final al vostre allotjament a Pokhara

Guia en anglès (consulteu-nos si voleu un guia de parla espanyola)

La realitat Gurkha és molt complexa, però és una realitat molt present entre els joves del país. Els Gurkhas són una divisió de primera línia de xoc formada per soldats nepalesos que està present bàsicament en els exèrcits britànic -els més coneguts- i també indi. Van ser creats pels britànics a l’adonar-se de la valentia i ferocitat amb què combatien els nepalesos d’aquesta regió central del Nepal de la qual prenen el nom, encara que avui dia no cal haver nascut en aquesta zona. Formen divisions especials, i se’ls permet portar el tradicional ganivet nepalès, el Khukuri, un gran ganivet corb, pesat i esmolat del què estan molt orgullosos.

És molt interessant conèixer la realitat Gurkha al Nepal, ja que molts joves nepalesos aspiren a ser reclutats com Gurkhas, encara que només una petita selecció ho aconsegueix. Convertir-se en Gurkha és un mitjà d’obtenir un bon sou, un treball segur, un estatus social i, en definitiva, un futur pròsper donades les poques expectatives de futur que Nepal pot oferir a bona part dels seus joves. No us expliquem molt més perquè pugueu descobrir-ho en la vostra visita.

Des de Lakeside ens desplacem a Pokhara Basar, la ciutat de Pokhara pròpiament dita, on es troba el Museu Gurkha. Després de la visita al museu ve la part central d’aquesta l’experiència: compartireu una estona amb un soldat Gurkha retirat, ell us explicarà de primera mà la seva experiència i respondrà a les vostres preguntes. Heu de tenir en compte que tots els Gurkhas estan plenament orgullosos d’haver servit a aquesta divisió d’exèrcit britànic o indi, tot i defensar els interessos d’un país que no és el seu.

 

EL PREU INCLOU
·       Vehicle privat

·       Guia local de parla anglesa (consulteu-nos si voleu un guia de parla espanyola)

·       Entrada al Museu Gurkha.

 

EL PREU NO INCLOU
·       Propines a l’staff

·       Qualsevol necessitat de tipus personal

 

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.