9 dies a Bhutan

- Cultura i Natura al país del Drac del Tro -

Bhutan - viatge

Aquest itinerari de 9 dies per Bhutan ofereix una àmplia aproximació a un país recòndit i bastant desconegut que va saber entrar al segle XX conservant les seves tradicions i la seva manera de viure, un país amb una natura espectacular als peus de l’Himàlaia. Si bé és una destinació una mica exclusiva, Bhutan no deixa ningú indiferent en l’anomenat l’últim Shangri-la.

Durada total de 11 dies / 10 nits (9 dies a Bhutan més 2 dies a Nepal)

Guia local en anglès

Allotjament en hotels (~3*)

Trasllat en vehicle privat

Altitud màxima Yatong-la 3425m

Qualsevol època de l’any tenint en compte que l’hivern és fred i pot nevar

Temporada baixa al gener, febrer, juny, juliol, agost i desembre

Druk-yul és com anomenen Bhutan els Druk-pa, els habitants de la “terra del drac del tro”, l’emblema que figura en la seva bandera.

Va ser un dels països més aïllats del món fins que es va permetre l’entrada del turisme a la dècada dels 70, però encara hi ha zones del país restringides. Aquest fet ha preservat les seves tradicions i la seva cultura de la influència occidental, alhora que s’ha convertit en el principal pol d’atracció per als turistes. I Bhutan ha sabut aprofitar-ho amb una bona organització turística i unes taxes no aptes per a totes les butxaques, de manera que és una destinació relativament cara i exclusiva, però permet que la seva malmesa balança comercial comenci a recuperar-se en un país on el 80% de la població viu de l’agricultura. Les seves tradicions i la seva cultura han perviscut bastant immutables durant segles, i en realitat moltes d’elles es troben regulades per llei, des de la indumentària en determinades situacions, fins a la forma de construir les cases.

 

Amb una població molt escassa d’uns 700 mil habitants, han sabut prendre el seu propi camí entre els seus poderosos veïns, Índia i Xina. Bhutan es va fer famós pel seu FIB, l’índex de Felicitat Interior Bruta (GNH en les seves sigles en anglès, Gross National Happiness), en contraposició al PIB, un concepte que van desenvolupar als 70 i van incloure en la constitució. Per als governants de Bhutan no té gaire sentit viure i treballar només per produir més (PIB), sinó que s’ha de viure per ser més feliç (FIB). És una democràcia des de l’any 2008, però curiosament ho és per obstinació del seu monarca i en contra de la voluntat del poble que no ho considerava necessari. Un rei, o podríem dir millor, una parella reial, venerada i estimada per la població.

Boscos frondosos i alts cims de l’Himàlaia al nord defineixen un paisatge majestuós, gairebé no pertorbat per les poques carreteres existents, gent amable i tranquil·la rebran al viatger que emprèn el camí per l’anomenat últim Shangri-la de la terra.

 

El recorregut que us presentem aquí té una durada mitjana, fugint una mica de les visites ràpides de quatre dies, i permet veure gran part de la realitat del país i els seus punts més destacats, tant a nivell d’edificis, monestirs i vida tradicional i moderna, com d’espais naturals, paisatges i l’Himàlaia de teló de fons. Naturalment sempre el podeu ampliar o modificar sota comanda, afegint potser algun recorregut de senderisme i trek si us agrada caminar.

 

Kuzuzangpola! és com es diu Hola! en dzongka, l’idioma parlat a Bhutan, per donar-te la benvinguda a aquest itinerari. Comencem doncs amb el recorregut, kuzuzangpola!

dia 1

 

Arribada a Nepal

dia 2

1

Vol a Bhutan. Thimphu

dia 3

2

Thimphu – Punakha

dia 4

3

Punakha – Trongsa

dia 5

4

Trongsa – Bumthang

dia 6

5

Bumthang

dia 7

6

Bumthang – Gangtey i Phobjikha Valley

dia 8

7

Phobjikha – Paro

dia 9

8

Senderisme al Monestir de Taktsang (Tiger’s Nest)

dia 10

9

Vol a Kathmandu

dia 11

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU
·       Tots els transports en vehicle privat, tant a Bhutan com al Nepal

·       Vol anada i tornada Kathmandu – Paro – Kathmandu (preu indicat a part)

·       Visat d’entrada a Bhutan

·       Guia local titulat de parla anglesa a Bhutan

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Kathmandu

·       Tots els esmorzars, dinars i sopars durant l’estada a Bhutan

·       1 nit d’allotjament a Thimphu

·       1 nit d’allotjament a Punakha

·       1 nit d’allotjament a Trongsa

·       2 nits d’allotjament a Bumthang

·       1 nit d’allotjament a Gangtey/Phobjikha

·       2 nits d’allotjament a Paro

·       Entrades i permisos a tots els llocs indicats a l’itinerari.

·       Totes les taxes internes i els càrrecs, inclòs el royalty per a l’estada a Bhutan, la taxa turística i el VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       Vol internacional des del punt d’origen fins Nepal i tornada

·       Visat d’entrada al Nepal

·       Dinars i sopars a Nepal

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal

·       Assegurança mèdica i de viatge

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens

·       Cap despesa addicional a causa de cancel·lacions de vols, condicions meteorològiques, tancament de carreteres, etc.

Per accedir al regne de Bhutan la millor opció de vol és via Kathmandu, ja que podem arribar a Paro en tan sols dues escales, encara que cal afegir una nit a la capital del Nepal i recomanem també un dia a Katmandú al retorn. Enllaçar el vol internacional de tornada de Nepal amb el del matí provinent de Bhutan és viable, però no ho recomanem ja que les condicions meteorològiques poden afectar aquests últims i complicar-nos la tornada. I una visita a Kathmandu sempre val la pena i naturalment  també podeu completar el viatge afegint més dies al Nepal sense cap problema, en un gran combinat Nepal i Bhutan.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.