Trek de Muktinath – Extensió a Nepal

Tot el paisatge de la zona de Jomsom, Kagbeni i Muktinath és espectacular, àrid i dur, amb colors ocres tacats del profund verd dels “oasis” de conreus on s’assenten les poblacions. Benvinguts al Baix Mustang, una terra i una cultura que de ben segur no us deixarà indiferents.

Durada 4 dies.
Origen i final a Pokhara.
Qualsevol època de l’any.
Allotjaments i menjars en lodges / guest-houses.
Nivell de duresa mitjà.
Altitud màxima 3700m (5416m si s’ascendeix al Thorung-la).
Per a gent acostumada a caminar per la muntanya.
Pot realitzar-se també en tot terreny o en BTT.

Un entorn paisatgístic i cultural de primer ordre.
Edificis severs en colors sobris d’estructura clarament tibetana.
Budisme impregnat de l’antiga religió animista Bön.
Visita al conjunt templer de Muktinath, hindú i budista al mateix temps, i el segon més sagrat del Nepal.

L’extensió a la zona de Jomsom, Kagbeni i Muktinath (Ranipawua), és una de les nostres preferides. En ella s’obre una dimensió molt diferent del Nepal, sorprenent, enmig d’un paisatge dur, sec i increïble. La ruta ens apropa al Mustang (administrativament pertany al Baix Mustang), un territori que va ser un regne independent vinculat al Tibet i, tot i que Nepal és ara una república, la família reial del Regne de Lo (com es denominava al Mustang) hi segueix vivint i gaudeix de respecte per part de la comunitat.
La terra aquí és àrida, de bellíssims colors ocres i grocs, amb taques d’intens verd en els oasis que han creat els cultius en les petites poblacions. Les construccions són d’estil clarament tibetà, amb el sostre pla, i solen estar pintades de blanc, amb taques o tires de gris, sang i negre, mentre que els gompes (temples) destaquen pel seu to vermellós. Alguns elements, com cranis d’animals o certes decoracions a les cases i els temples es remunten a supersticions més antigues que la religió Bön, actualment una escola dins el budisme.

Per a nosaltres aquesta ruta és sobretot un petit trek, curt però espectacular, i accessible per a qualsevol persona mínimament acostumada a caminar una mica. Amb un interès cultural i paisatgístic de primer ordre, té com a punts forts la bonica i xocant vila de Kagbeni i el conjunt templer budista i hindú de Muktinath, sent el segon en importància al Nepal per als hinduistes, però sense oblidar tampoc els petits poblats dispersos i el paisatge que ens envolta.
I per si algú vol més, des de Muktinath es pot ascendir al coll del Thorung-la, a 5416 metres d’altitud i punt culminant del circuit dels Annapurnes … i la possibilitat de prendre un te o cafè a la teteria més alta del món. Tot i que no té cap dificultat tècnica amb bones condicions meteorològiques, és una ascensió per a gent preparada, tant física com mentalment, ja que salva un desnivell positiu de 1700 metres i es tarda unes 7 hores de pujada més 4h o 5h de baixada. Aquesta opció implicaria un dia més en el programa.
A l’estar a la zona de “ombra” del monsó, ja que l’Annapurna fa de pantalla, plou molt menys durant aquesta època, de manera que és un punt més al seu favor.

Aquesta extensió té com a sortida i tornada la ciutat de Pokhara, des d’on ens traslladem en avió a l’aeroport de Jomsom, centre administratiu del districte del Baix Mustang i origen i final del nostre trek.
Les pernoctacions es fan en “lodges”, encara que aquí pràcticament els podem considerar com petits hotels, molt més confortables del que un pot esperar en zones remotes, en habitació doble. El menjar no difereix gaire del que podem trobar a Kathmandu o Pokhara, encara que amb certes limitacions pel que fa a oferta.
Però per a algú a qui no vulgui, o no pugui, caminar, tota la ruta està connectada per una pista transitable, per la qual cosa el recorregut es pot fer en jeep o bus. De tota manera el recorregut del trek no segueix la carretera, de manera que si es fa la ruta en vehicle no es passa per Puthak, Jhong i Lupra.

Una opció molt interessant es no tornar en avió des de Jomsom a Pokhara i fer-ho en bus o jeep seguint la pista que discorre al costat del Kali Gandaki, en dos dies de trajecte i amb una interessant parada a Tatopani on ens espera una piscina d’aigües termals al costat del riu.

1

Vol de Pokhara a Jomsom – trek a Kagbeni (3h/4h)

2

Trek a Muktinath (Ranipauwa) via Jhong (5h/6h)

+1

Possibilitat de pujar al Thorung-La de 5416m amb un dia extra (11h/14h)

3

Trek a Jomsom via Lupra (5h/6h)

4

Vuelo a Pokhara, o…

4

De Jomsom a Tatopani en bus o jeep col·lectiu

5

De Tatopani a Beni en bus o jeep col·lectiu i de Beni a Pokhara en vehicle privat

EL PREU INCLOU

 • Vehicle privat per a tots els transfers al/de l’aeroport de Pokhara
 • Vol de Pokhara a Jomsom anada i tornada
 • Guia de muntanya local titulat de parla anglesa
 • 1 portador per cada 2 clients
 • Targeta TIMS (permís de trek obligatori al Nepal)
 • Entrada a la zona de Conservació dels Annapurnes (ACAP)
 • Allotjament en lodges i tres àpats diaris d’acord amb el programa.

EL PREU NO INCLOU

 • Allotjament a Pokhara que va inclòs en el programa de viatge complet en on s’insereix aquesta extensió
 • Dinars i sopars a Pokhara
 • Propines a l’staff
 • Begudes fredes calentes, trucades de telèfon, accés internet i qualsevol necessitat de tipus personal.
 • Assegurança mèdica.
 • Cap concepte no especificat en el programa, així com qualsevol tipus d’assistència personal al viatger per a assumptes aliens al programa d’aquest viatge.

PREUS per persona en US$

Viatgers en el grup: 

2

4

6

 > 8

Trek de Muktinath amb vol Pokhara – Jomsom – Pokhara

US$ 680

US$ 605

US$ 580

US$ 565

Trek de Muktinath amb vol a Jomsom i tornada en vehicle

US$ 650

US$ 565

US$ 535

US$ 520

Suplement Ascensió al Thorung-la (+ 1 dia)

 + US$ 65

+ US$ 45

+ US$ 40

+ US$ 40

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier amb la informació detallada.
Demana’ns tota la informació que necessitis, totes les preguntes que et sorgeixin.