Sikkim i Darjeeling

- l'estat orgànic de l'Índia -

Sikkim - Viatge

Cims de l’Himàlaia, valls profundes, boscos d’un verd intens, rius cabalosos, camps de te i monestirs budistes. Aquest és un itinerari que et donarà una visió força completa del que és Sikkim, el primer estat de producció orgànica del món i un dels estats més peculiars de l’Índia que, juntament amb Darjeeling, configuren un itinerari molt interessant, lluny de les rutes turístiques clàssiques.

Durada total de 14 dies / 13 nits a l’Índia (12 dies a Sikkim i Darjeeling més 2 dies a Calcuta)

Altitud màxima 3750m

Guia local en anglès

Allotjament en petits hotels, guest-houses i homestay

Trasllats en vehicle privat

Millor temporada a la primavera o la tardor

Des del cim de la tercera muntanya més alta del món, el Kanchendzonga de 8586m d’altitud, fins els cabalosos rius al fons de profundes valls. Des de paisatges alpins plens de flors i prats entre muntanyes feréstegues, a densos boscos subtropicals. Tot això embolicat en un intens verd i on les boires matinals creen decorats espectaculars entre els seus més de 200 monestirs budistes d’estil tibetà. Això és Sikkim, el primer estat orgànic del món.

Situat, juntament amb Darjeeling, en aquesta petita falca entre Nepal, Tibet i Bhutan, Sikkim va ser l’últim estat a formar part de la confederació índia i segueix mantenint una forta personalitat. Se’l considera part del que es coneix com “Gran Tibet”, és a dir, aquells territoris que comparteixen la mateixa cultura tibetana, sent el budisme la seva principal religió. El grup de població més antic són els Lepchas, seguits dels tibetans Bhutias, però a partir del segle XIX van haver moviments migratoris procedents del Nepal, convertint-se en el grup de població majoritari i sent el nepalès la llengua principal i oficial de Sikkim.

Les poblacions es troben a certa altura, moltes vegades en passos entre dues valls, lluny dels rius cabalosos i imprevisibles, de manera que totes elles compten amb impressionants vistes. Carreteres tortuoses però en bon estat s’obren camí per aquestes valls i muntanyes, on de vegades cal baixar al fons de la vall per creuar a l’altra banda del riu i ascendir novament fins a trobar aquest destí que vèiem tan a prop des del nostre punt de partida. I és que com ja heu endevinat, l’orografia de Sikkim i Darjeeling és complicada, marcada per dos grans rius, el Teesta i el Rangit, sent aquest últim també el que marca la frontera amb Bengala Occidental abans d’unir-se al Teesta a Rongpu.

Encara que Darjeeling pertany a l’estat de Bengala Occidental degut que està situada al sud del Rangit entre valls i muntanyes, té una orografia, un paisatge, una població i una economia molt més semblant a Sikkim que no a les planes fluvials que s’obren poc més al sud.

En definitiva Sikkim i Darjeeling comprenen un viatge culturalment singular, en un territori propi, ni tibetà ni Hindú, i amb una natura espectacular i sorprenent. Ah! i sense oblidar-nos del te, amb dues de les àrees de producció d’aquesta beguda tan internacional més reconegudes del món.

Aquest és un itinerari propi que va molt més enllà de les rutes estàndard a Sikkim. El seu recorregut s’endinsa al nord, de manera que heu de tenir present que les temperatures seran més fredes i que les condicions d’allotjament seran també més bàsiques. No tots els allotjaments disposen d’estufes o no en tots els espais i habitacions.

El punt d’accés més lògic és la ciutat de Calcuta, però també és possible arribar fàcilment des de Delhi. Com tots els nostres itineraris, aquest programa es pot adaptar d’acord a les necessitats i gustos del viatger.

dia 1

 

Arribada a Calcuta

dia 2

1

Vol a Bagdogra. Carretera al Monestir de Rumtek. 138km ~5h

dia 3

2

Rumtek, Carretera a Gangtok. 35km ~2h. Gangtok

dia 4

3

Excursió al llac Tsomgo. 80km ~3h

dia 5

4

Carretera a Lachung. 105km ~4,30h

dia 6

5

Excursió al Zero Point i la vall de Yumthang. 105km ~4,30h

dia 7

6

Carretera a Dzongu. 75km ~3,30h

dia 8

7

Carretera a Temi Tea Garden. 90km ~4h

dia 9

8

Carretera a Pelling per Ravangla. 70km ~3h

dia 10

9

Pelling. Carretera a Namchi. 90km ~4h

dia 11

10

Namchi. Carretera a Darjeeling. 50km ~3h

dia 12

11

Darjeeling

dia 13

 

Carretera a Bagdogra. 72km ~4h. Vol a Calcuta

dia 14

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU
·       Tots els transfers a Calcuta el vehicle privat

·       Assistència de guia en anglès a l’arribada a Calcuta

·       Tots els trasllats per carretera a Sikkim i Darjeeling en vehicle privat

·       Guia de parla anglesa durant tot el viatge a Sikkim i Darjeeling

·       Vol Calcuta Bagdogra

·       Vol Bagdogra Calcuta (de tarda)

·       Inner Line Permit a Sikkim

·       Tots els permisos especials necessaris (Tsomgo Lake, Gurudongmar Lake, etc.)

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Calcuta

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Rumtek

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Gangtok

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Lachung

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Dzongu

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Temi Tea Garden

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Pelling

·       1 nit d’allotjament amb esmorzar a Namchi

·       2 nits d’allotjament amb esmorzar a Darjeeling

·       Dinar i sopar a Lachung, Dzongu i Temi Tea garden

·       Totes les entrades als monuments i bitllets necessaris

·       Taxes governamentals i VAT

·       Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

 

EL PREU NO INCLOU
·       Vol internacional del punt d’origen a/des de Calcuta

·       Visat d’entrada a l’Índia

·       Menjars i sopars si no s’indiquen

·       Propines al staff

·       Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal

·       Assegurança mèdica i de viatge

·       En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens

·       Cap despesa addicional a causa de cancel·lacions de vols, condicions meteorològiques, tancament de carreteres, etc.

A causa de ser zona de frontera, Sikkim és un estat d’especial vigilància i hi ha algunes parts del seu territori que no poden ser visitades per estrangers. Hi ha altres zones sensibles, incloses en aquest recorregut, on per ser visitades es requereix ser un grup de dues persones mínim, viatjar a través d’una agència oficial amb guia, com és el vostre cas, i disposar d’un permís especial que ens encarreguem de tramitar. Això sí, no oblideu mai portar el passaport sempre a sobre, ja que pot ser requerit en qualsevol moment.

 

Recentment es va obrir l’aeroport de Pakyong, relativament prop de la capital de Sikkim, Gangtok, Tanmateix però, el seu funcionament és encara molt irregular i no està massa freqüentat, pel que és una opció poc fiable d’entrada. En el moment de preparar el teu viatge, comprovarem les opcions reals i avaluarem la possibilitat de volar a Pakyong o mantenir l’opció de Bagdogra tal i com està en el programa.

 

És possible arribar a Delhi en comptes de Calcuta, des d’on també hi ha vols a Bagdogra, encara que l’opció de Calcuta sempre serà més convenient per al viatge a Sikkim i Darjeeling.

 

VOLS PERSONALITZAR AQUEST ITINERARI?

Aquest programa està dissenyat amb el nombre de jornades que considerem mínimes per fer el viatge de manera confortable i segura, però sempre és una bona idea afegir algun dia si us encaixa a nivell de calendari i pressupost.

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al vostre gust, necessitats i preferències.

Com veus, aquí NO hi ha el clàssic botó de “reserva ara!” i no estem en grans plataformes de venda online pel mateix motiu: ENS AGRADA PARLAR AMB TU.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier complet d’aquest itinerari, demana’ns tota la informació que necessitis i fes-nos totes les preguntes que et sorgeixin.