El Gran Tibet – Viatge al Tibet

La històrica ciutat de Lhasa, la ruta cap al Everest, antics monestirs,… però vols més. Aquí ho tens, un itinerari que et portarà cap al nord de Lhasa en una ruta circular menys freqüentada fins al gran llac de Nam-tso, per tornar cap al sud fins als peus de la muntanya més alta del món.

Durada total de 17 dies en destí (13 dies al Tibet + 4 dies al Nepal).
Guia local en anglès.
Trasllat en vehicle privat. Llargs recorreguts per carretera en relativament bon estat.
Allotjaments en hotels i guest-houses.
Nit a altitud màxima: 4980m.
Recomanable de març a novembre, a l’hivern les temperatures són gèlides.

Una mica més enllà dels itineraris més clàssics pel Tibet, el programa que teniu a les mans transita per les terres més al nord de Lhasa i relativament poc visitades pels turistes occidentals. L’itinerari forma un ampli cercle per arribar fins a l’immens llac Nam-Tso per baixar des d’allà en direcció sud-oest per arribar com a punt culminant als peus de l’Everest, al monestir més alt del món, el vell Rongbuk, en un recorregut colpidor per el sostre del món, enmig d’un paisatge àrid i gelat, amb muntanyes de més de 8.000 metres com a teló de fons i horitzons amplíssims.
El territori del Tibet és immens i inabastable i viatjar per Tibet representa recórrer molts quilòmetres. No obstant això hem dissenyat els nostres itineraris perquè les distàncies per carretera siguin raonables i puguem disposar de temps suficient per visitar les nostres destinacions amb certa calma i poder dedicar temps a perdre’ns una mica més enllà de l’entorn merament turístic i no passar-nos tota la jornada tancats en el nostre vehicle. Ens movem sempre per sobre dels 3500m d’altitud, de manera que la temperatura sempre serà d’acord a aquesta elevació.

El Tibet sempre ha omplert la nostra ment amb imatges de monjos budistes recitant mantres, caravanes de iaks per terres gelades, banderoles d’oració onejant al vent, amplis horitzons escombrats pel vent i els alts cims de l’Himàlaia de rerefons. El Tibet és un immens territori situat en un dels llocs més durs per viure de la terra. No obstant això, o potser gràcies a això, ha generat -i també exportat- una cultura mil·lenària molt particular, i en el fons, una manera de veure i comprendre el món. És al Tibet on el budisme arriba a un grau d’integració en la societat, un misticisme i una manera d’expressió que no es troba en altres països.
Lhasa, la capital del Tibet no només administrativament sinó també religiosa, val per si mateixa un viatge. Amb el temple de Potala dominant-la sobre els seus carrers, edificis i temples, on un se sent abduït pel seu poder espiritual. És també aquí on més es viu el conflicte i el xoc de la personalitat tibetana amb les autoritats xineses, presents al Tibet des de la seva invasió a l’any 1950. Una integració del Tibet a la Xina que ha portat avantatges econòmics, tecnològics, de modernitat i d’infraestructures, però que no ha sabut -ni volgut- ser respectuosa amb la seva cultura i formes de vida.
Amb la fi de l’era Mao i la revisió “no oficial” dels excessos de la revolució cultural, la Xina va anar entrant en una gradual “normalització” i la regió del Tibet va ser oberta per al turisme internacional el 1980. Tan mateix, i sobre sobretot a partir de les revoltes de 2008, hi ha fortes restriccions i no es pot viatjar pel Tibet de forma independent.
En els últims anys i coincidint amb l’obertura i l’increment del turisme, s’han afanyat a reconstruir tot allò que s’havia destruït i a “normalitzar” la situació. Normalitzada entre cometes, perquè si bé hi ha una relativa entesa i adaptació entre les dues comunitats, les autoritats xineses mantenen una política imprevisible en aquest territori, sempre amatents a qualsevol brot de rebel·lia per part de la comunitat tibetana.

D’altra banda, el terratrèmol que a l’abril de 2015 va assolar el Nepal i part del Tibet, va afectar especialment la Carretera de l’Amistat, la mítica ruta que unia Lhasa amb Kathmandu, que està tancada des de llavors. A finals del 2017 es va obrir el pas de Rasuwa Ghadhi sent ara l’únic pas de circulació terrestre entre el Nepal i Tibet autoritzat per a turistes.
Tot i aquesta dificultat, Nepal segueix sent la porta d’accés al Tibet més lògica per als europeus, ja que un enllaç en un aeroport a Xina ens implica bastantes hores extres de vol des d’Europa. Cal tenir en compte però, i és molt important, l’hora d’arribada a Kathmandu, ja que l’ambaixada de la Xina ha suprimit la tramitació “urgent” del visat i el permís d’entrada al Tibet, fet que obliga a seguir el tràmit “normal” que triga tres dies laborables, obligant a romandre al Nepal almenys aquests tres dies abans de marxar a Lhasa. Una bona excusa doncs per poder visitar, encara que sigui breument, la ciutat de Kathmandu i els seus voltants, pel que hem planificat les estades a Bhaktapur, Patan i Kathmandu.

Gaudiu del vostre viatge, emporteu-vos com a record en el vostre interior aquesta amplitud, aquesta atmosfera, aquests paisatges, la seva gent i, sobretot, l’energia subjacent en un territori com el Tibet.

* NOTA IMPORTANT: Per realitzar aquest itinerari és imprescindible arribar a Kathmandu aviat al matí, ja que el Visat i permís d’entrada al Tibet s’ha de tramitar en urgència a l’ambaixada de la Xina. En cas d’arribades a la tarda serà necessari un dia extra per a la tramitació del permís.
És important tenir en compte que el visat i permís del Tibet tramitats a Europa no són vàlids per entrar des de Kathmandu.

** NOTA SOBRE ELS VOLS KATHMANDU – LHASA: La freqüència i periodicitat dels vols a Kathmandu i Lhasa és variable i ha de ser consultada en el moment de confirmar el viatge, ja que pot no haver vols cada dia.

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al gust, necessitats i preferències del viatger.
Els programes poden haver-se d’adaptar en funció dels horaris dels vostres vols.

dia 0

 

Sortida de l’aeroport d’origen

dia 1

 

Arribada Nepal, Bhaktapur

dia 2

 

Bhaktapur – Patan

dia 3

 

Kathmandu

dia 4

1

Kathmandu –  vol a Lhasa (3650m)

dia 5

2

Lhasa  (Potala, Jokhang i Barkhor)

dia 6

3

Monestir de Ganden – Monestir de Drigung Til (4465m) – Terdrom (4325m) ~170km

dia 7

4

Terdrom – Monestir de Reting (4150m) ~130km

dia 8

5

Reting – Llac Nam-tso (4720m), Tashi Dor ~160km

dia 9

6

Nam-tso – Shigatse (3840m) ~380km

dia 10

7

Shigatse – Tingri Shelkar (4300m) 235km

dia 11

8

Tingri – Monestir de Rongbuk (4980m) 110km – (camp base de l’Everest)

dia 12

9

Camp Base de l’Everest – Monestir de Sakya (4350m) 235km

dia 13

10

Sakya – Gyantse (3975m) 245km

dia 14

11

Gyantse – Lhasa 265km

dia 15

12

Lhasa (Norbulinka, Deprung i Nechun)

dia 16

13

Lhasa – vol a Kathmandu

dia 17

 

Vol de tornada

EL PREU INCLOU:

 • Tots els transfers i rutes en vehicle privat
 • Vol Kathmandu – Lhasa – Kathmandu (la tarifa pot veure’s afectada per fluctuacions)
 • Visat d’entrada i permís del Tibet
 • Guia local de parla anglesa durant tot el viatge pel Tibet
 • Guia d’acompanyament a l’arribada de Nepal
 • 1 nit amb esmorzar a Bhaktapur al Khwapa Chhen
 • 1 nit amb esmorzar a Patan al Newa Chhen o al Swotha
 • 2 nits amb esmorzar a Kathmandu al Mandala Boutique Hotel
 • 4 nits d’allotjament i esmorzar a Lhasa al Kyichu Hotel
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Terdrom al Shambala Rai Hote
 • 1 nit d’allotjament bàsic i esmorzar a Reting a les dependències del monestir
 • 1 nit d’allotjament bàsic i esmorzar a Tashi Dor en una Guest House
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Shigatse a l’Hotel Gesar
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Tingri Shelkar al Qomolangma Hotel
 • 1 nit d’allotjament bàsic i esmorzar a Rongbuk a la Guest House del monestir
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Sakya a l’Hotel Mansarover
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Gyantse l’Hotel Gyantse
 • Totes les entrades al Tibet incloses (hi ha llocs on en teoria cal pagar per prendre fotos)
 • Entrada a Bhaktapur a Nepal
 • Taxes governamentals i VAT
 • Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

EL PREU NO INCLOU:

 • Vol internacional des del punt d’origen fins Nepal i tornada
 • Visat d’entrada al Nepa
 • Dinars i sopars si no s’indiquen
 • Propines al staff
 • Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i altres despeses de caire personal
 • Assegurança mèdica i de viatge.
 • En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens al mateix

En opció hi ha la possibilitat de disposar d’una habitació abans d’agafar el vol de retorn si aquest és a la tarda o nit a fi de poder dutxar-se o canviar-se de roba si així ho demana el viatger.

PREUS per persona en US$

Viatgers en el grup: 

2

4

6

 > 8

VIATGE SENCER

US$ 3855

US$ 3035

US$ 2885

US$ 2760

SUPLEMENTS EN OPCIÓ

Habitació individual (no és aplicable en els treks)

 

 

 

US$ 305

Mantenir 1 habitació durant el darrer dia abans del vol (preu per habitació)

 

 

 

US$ 60

NOTA: Tingueu en compte el tema de les propines. Consulteu la informació al respecte que us facilitarem.

 

EXPERIÈNCIES A NEPAL FORA DEL PROGRAMA

Tant per als dies lliures a Kathmandu o Pokhara, com si voleu afegir més dies al vostre viatge, oferim una sèrie d’opcions i extensions. Amb elles podeu afegir i completar activitats i experiències al vostre viatge. Algunes ja venen “de sèrie” en algun programa, però en general preferim que les trieu vosaltres, si us interessa alguna, en funció dels vostres gustos i manera de viatjar. Algunes activitats les hem creat nosaltres especialment. Demaneu-nos més informació si esteu interessats.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier amb la informació detallada.
Demana’ns tota la informació que necessitis, totes les preguntes que et sorgeixin.