Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tibet – Ruta al Chomolungma

– Durada total de 15 dies i 14 nits (10 dies i 9 nits al Tibet + 5 dies i 5 nits a Nepal)
Allotjament en hotels (algun és bàsic al Tibet) y monestir de Rongbuck
Nit a altitud més elevada a 4980m
Guia local en anglès
Trasllat en vehicle privat. Llargs recorreguts de carretera en relatiu bon estat
Recomanable de març a novembre. A l’hivern les temperatures són gèlides

El Tibet sempre ha omplert la nostra ment amb imatges de monjos budistes recitant mantres, caravanes de iaks per terres gelades, banderoles d’oració onejant al vent, amplis horitzons escombrats pel vent i els alts cims de l’Himàlaia de rerefons. El Tibet és un immens territori situat en un dels llocs més durs per viure de la terra. No obstant això, o potser gràcies a això, ha generat -i també exportat- una cultura mil·lenària molt particular, i en el fons, una manera de veure i comprendre el món. És al Tibet on el budisme arriba a un grau d’integració en la societat, un misticisme i una manera d’expressió que no es troba en altres països.

Lhasa, la capital del Tibet no només administrativament sinó també religiosa, val per si mateixa un viatge. Amb el temple de Potala dominant-la sobre els seus carrers, edificis i temples, on un se sent abduït pel seu poder espiritual. És també aquí on més es viu el conflicte i el xoc de la personalitat tibetana amb les autoritats xineses, presents al Tibet des de la seva invasió a l’any 1950. Una integració del Tibet a la Xina que ha portat avantatges econòmics, tecnològics, de modernitat i d’infraestructures, però que no ha sabut -ni volgut- ser respectuosa amb la seva cultura i formes de vida.

Amb la fi de l’era Mao i la revisió “no oficial” dels excessos de la revolució cultural, la Xina va anar entrant en una gradual “normalització” i la regió del Tibet va ser oberta per al turisme internacional el 1980. Tan mateix, i sobre sobretot a partir de les revoltes de 2008, hi ha fortes restriccions i no es pot viatjar pel Tibet de forma independent.

En els últims anys i coincidint amb l’obertura i l’increment del turisme, s’han afanyat a reconstruir tot allò que s’havia destruït i a “normalitzar” la situació. Normalitzada entre cometes, perquè si bé hi ha una relativa entesa i adaptació entre les dues comunitats, les autoritats xineses mantenen una política imprevisible en aquest territori, sempre amatents a qualsevol brot de rebel·lia per part de la comunitat tibetana.

D’altra banda, el terratrèmol que a l’abril de 2015 va assolar el Nepal i part del Tibet, va afectar especialment la Carretera de l’Amistat, la mítica ruta que unia Lhasa amb Kathmandu, que està tancada des de llavors. A finals del 2017 es va obrir el pas de Rasuwa Ghadhi sent ara l’únic pas de circulació terrestre entre el Nepal i Tibet autoritzat per a turistes.

Tot i aquesta dificultat, Nepal segueix sent la porta d’accés al Tibet més lògica per als europeus, ja que un enllaç en un aeroport a Xina ens implica bastantes hores extres de vol des d’Europa. Cal tenir en compte però, i és molt important, l’hora d’arribada a Kathmandu, ja que l’ambaixada de la Xina ha suprimit la tramitació “urgent” del visat i el permís d’entrada al Tibet, fet que obliga a seguir el tràmit “normal” que triga tres dies laborables, obligant a romandre al Nepal almenys aquests tres dies abans de marxar a Lhasa. Tan mateix sempre és interessant poder visitar, encara que sigui breument, la ciutat de Kathmandu i els seus voltants. És important tenir en compte que el visat i permís del Tibet tramitats a Europa no són vàlids per entrar des de Kathmandu.

Poder estar als peus de l’Everest és naturalment un atractiu per si mateix, contemplar la seva mola aixecar-se al cel amb la seva característica forma al fons de la vall des del mític monestir de Rongbuck enmig d’un paisatge que et deixa sense alè, en una visió molt més accessible que des del Nepal. Però per descomptat aquest recorregut és molt més, transitant per part de la ruta que ha unit Lhasa i Kathmandu durant segles de comerç i intercanvi cultural i econòmic.

Hem dissenyat aquesta ruta de tal manera que les distàncies per carretera no siguin massa llargues tenint en compte que el Tibet és un territori immens i els recorreguts per carretera solen ser llargs. Tindreu temps suficient per visitar els llocs destacats amb tranquil·litat, sense presses, i poder passejar per les ciutats i entorns en els que estigueu, de manera que pugueu copsar millor com es viu en aquest territori, en el que estarem sempre per sobre dels 3500 metres d’altitud.

Estem segurs que l’amplitud d’espais, les muntanyes, els monestirs, les banderoles d’oració, els molinets rodant eternament i sobretot la gent que habita en aquest lloc tan dur, ocuparan per sempre la vostra memòria.

Com tots els nostres recorreguts, l’itinerari es pot personalitzar i adaptar al gust, necessitats i preferències del viatger, sobretot pel que fa a l’estada al Nepal.

Els programes poden haver de adaptar-se en funció dels horaris dels vostres vols a Nepal. Els itineraris estan pensats tenint en compte que el vol internacional arriba a Kathmandu al matí o migdia. Si arribéssiu al Nepal al vespre seria millor comptar amb un dia de marge abans de començar el trek, encara que no és imprescindible.

dia 0

 

Sortida de l’aeroport d’origen

 

dia 1

 

Arribada Nepal, Bhaktapur

H

dia 2

 

Bhaktapur – Patan

EH

dia 3

 

Katmandú

EH

dia 4

1

Katmandú –  vol a Lhasa (3650m)

EH

dia 5

2

Lhasa  (Potala, Jokhang i Barkhor)

EH

dia 6

3

Lhasa – Shigatse (3840m) 270km

EH

dia 7

4

Shigatse – Tingri Shelkar (4300m) 235km

EH

dia 8

5

Tingri – Monestir de Rongbuk (4980m) 110km – (camp base de l’Everest)

EH

dia 9

6

Camp Base de l’Everest – Monestir de Sakya (4350m) 235km

EH

dia 10

7

Sakya – Gyantse (3975m) 245km

EH

dia 11

8

Gyantse – Lhasa 265km

EH

dia 12

9

Lhasa (Norbulinka, Deprung i Nechun)

EH

dia 13

10

Lhasa – vol a Katmandú

EH

dia 14

 

Katmandú

EH

dia 15

 

Katmandú, vol de tornada

E

E: Esmorzar,  D: Dinar, S: Sopar, H: Allotjament

EL PREU INCLOU:

 • Tots els transfers i rutes en vehicle privat
 • Vol Kathmandu – Lhasa – Kathmandu (la tarifa pot veure’s afectada per fluctuacions)
 • Visat d’entrada i permís del Tibet
 • Guia de parla anglesa durant tot el viatge pel Tibet
 • Guia d’acompanyament a l’arribada i sortida de Nepal
 • 1 nit amb esmorzar a Bhaktapur al Khwapa Chhen
 • 1 nit amb esmorzar a Patan al Swotha o al Newa Chhen
 • 3 nits amb esmorzar a Kathmandu al Mandala Boutique Hotel
 • 4 nits d’allotjament i esmorzar a Lhasa al Kyichu Hotel
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Shigatse a l’Hotel Gesar
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Tingri Shelkar al Qomolangma Hotel
 • 1 nit d’allotjament bàsic i esmorzar a Rongbuk a la Guest House del monestir
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Sakya a l’Hotel Mansarover
 • 1 nit d’allotjament i esmorzar a Gyantse l’Hotel Gyantse
 • Totes les entrades al Tibet incloses (hi ha llocs on en teoria cal pagar per prendre fotos)
 • Entrades a: Bhaktapur a Nepal
 • Salari, menjar, allotjament i assegurança de tot l’equip

EL PREU NO INCLOU:

 • Vol internacional des del punt d’origen fins Nepal i tornada
 • Visat d’entrada al Nepal. Mireu la informació detallada a “Notes de Viatge”
 • Dinars i sopars si no s’indiquen
 • Propines al staff
 • Begudes, trucades de telèfon, connexió a internet i qualsevol altra despesa de caire personal
 • Durant els treks dutxes d’aigua calenta, begudes, càrregues de bateries, i altres necessitats de caire personal
 • Assegurança mèdica i de viatge. A la majoria de treks s’exigeix tenir assegurança de muntanya que sigui vàlida per a Nepal fins a 6000 metres com a mínim i que inclogui rescat en helicòpter.
 • En general qualsevol concepte no especificat en aquest programa, així com qualsevol necessitat d’assistència personal per a afers aliens al mateix

En opció hi ha la possibilitat de disposar d’una habitació abans d’agafar el vol de retorn si aquest és a la tarda o nit a fi de poder dutxar-se o canviar-se de roba si així ho demana el viatger.

PREUS per persona en US$

Viatgers en el grup: 

2

4

6

 > 8

VIATGE SENCER

US$ 3310

US$ 2700

US$ 2550

US$ 2420

SUPLEMENTS EN OPCIÓ

Suplement habitació individual

 

US$ 280

Mantenir 1 habitació durant el darrer dia abans del vol (preu per habitació)

 

US$ 60

NOTA: Tingueu en compte el tema de les propines. Consulteu la informació al respecte en aquest mateix document.

Contacta amb nosaltres per obtenir el dossier amb la informació detallada.
Demana’ns tota la informació que necessitis, totes les preguntes que et sorgeixin.